Foajeen

Les anmeldelser og nyheter fra noen av de siste kinofilmene.

Oppfølgeren til Twister fra 1996 følger tornadoentusiasten Kate som, etter en traumatisk hendelse, blir rekruttert tilbake for å samle data om tornadoer i Oklahoma. Den fungerer som både en hyllest til originalen og en oppdatering for dagens publikum.
Den prisbelønte animasjonen du ikke vil gå glipp av. Pablo Berger gir nytt liv til Sara Varons grafiske roman, som tar oss med til 1980-tallets New York. Bli med på et eventyr med en ensom hund og hans robotvenn, AMICA 2000, fylt med glede og sorg.
Fly Me to the Moon gir oss Scarlett Johansson i rollen som markedfører for NASA med oppdrag om å spille inn en falsk månelanding.
En mann lar sjefen bestemme over alle aspekter av livet hans, en politibetjent sliter med å akseptere at kona overlevde et forlis, og to kultmedlemmer leter etter en profetert kvinne. Lanthimos sin nye antologi er fylt med både grusomheter og moro.
Når Marguerite Hoffmanns avhandling blir brutalt utfordret, blir hennes verden snudd på hodet. Hun trekkes inn i ulovlig pengespill og et intenst vennskap med en danser, samtidig som en rivaliserende kjærlighet med Lucas utfordrer henne på alle fronter. Kan Marguerite finne tilbake til sin sanne lidenskap og gjenoppbygge sitt liv?
Gravrøveren Arthur leter etter etruskiske skatter i 1980-tallets Italia mens han lengter etter sin tapte kjærlighet. La Chimera vever sammen magisk realisme og samfunnskritikk, og utforsker temaer som kulturell arv, kapitalisme og personlige valg.
Letingen etter sin forsvunne niese fører en pensjonert lærer til det pulserende hjertet av Istanbul. Der møter hun Evrim, en advokat som kjemper for transrettigheter, og hun oppdager at niesen er nærmere enn noen gang.
Disney/Pixars fantastiske Innsiden ut er tilbake med en sterk oppfølger som tar ungdomstiden på kornet til både barn og voksnes herlige forlystelse!
I en avsidesliggende hytte mellom Østersjøen og skogen en sommer, møtes fire unge mennesker som brenner inne med ambisjoner og følelser like mye som den uttørrende skogen flammer opp rundt dem. Filmen ble gitt priser på mange prestisjefulle filmfestivaler og tok med seg Sølvbjørnen fra fjorårets Berlinale.
Liker du overnaturlig skrekk av typen "tull og tøys", ja da kan historien om en gruppe unge vakre mennesker som får en forbannelse slengt etter seg være noe for deg.
Jennifer Lopez i heftig, men forutsigbar science fiction-action.
En lokal aktivist og en ambisiøs ung ordfører kolliderer om den beste veien videre for deres fattige forstad, hvor strukturell vold får alvorlige ringvirkninger.
George Miller er tilbake med det intense Mad Max-universet sitt! Denne gang fortelles forhistorien til rollefiguren Furiosa, og igjen med forrykende tempo, adrenalin og action!
Mens faren oppholder seg på et sykehus, bor Bea hos sin bestemor i New York. Der får hun plutselig øye på en fantasivenn, og blir dratt med inn i deres verden.
Skrekk-klassikeren fra 90-tallet har fått sin oppfølger! Nattevakten 2 bringer flere av de kjente rollefigurene tilbake, og som vi jo vet... de galne danskene kan man aldri stole på!
Etter Pusurs uventede gjensyn med sin lenge tapte far, den fillete smugkatten Vic, blir han og hundevennen Odie tvunget fra sine perfekt bortskjemte liv for å bli med Vic på et risikabelt eventyr.
Småtyveri plager barneskolen Carla Nowak jobber på. Etterforskning og anklagelser får raskt alvorlige konsekvenser for miljøet på skolen.
Etter en uventet hendelse endrer Clara familiedynamikken og tar på seg ansvaret for å veilede barna gjennom livets utfordringer, på tross av fraværende farsfigur og andre komplekse familiære problemer, med uventede konsekvenser for deres personlige og følelsesmessige velvære.
Etter at en kneskade setter en stopper for Tashis tenniskarriere, påtar hun seg rollen som trener for sin mann Art. Når Art begynner å spille for to på banen, tar det en uventet vending for både deres personlige og profesjonelle liv.
Hvordan radikaliseres unge muslimske kvinner? Møt Olfa og hennes fire døtre, og hvordan de to eldste endte som IS-medlemmer.
Civil War er en skremmende realistisk påminner om noe som både er og kan komme sterkt i nærmeste fremtid.
Wildes beslutninger for å støtte sin søster gjennom kampen mot alvorlige psykiske lidelser krever av henne urokkelig styrke, dyp empati og kunnskap om å navigere gjennom en labyrint av sorg, håp og overlevelse.