Foajeen

Les anmeldelser og nyheter fra noen av de siste kinofilmene.

Abigail er en crowd pleaser av en vampyrfilm, like skrekkelig som den er hjertevarm.
Hvordan radikaliseres unge muslimske kvinner? Møt Olfa og hennes fire døtre, og hvordan de to eldste endte som IS-medlemmer.
Civil War er en skremmende realistisk påminner om noe som både er og kan komme sterkt i nærmeste fremtid.
En dypt rørende norsk dokumentar om et søskens selvmord og livet etterpå.
Litt for mye rus og avhengighet, litt for lite musikk og legendestatus i "Back to black": Biopicen om Amy Winehouse.
En ung amerikansk kvinne blir sendt til Roma for å dedikere livet sitt til kirken. Her oppdager hun en hemmelig konspirasjon som har som mål å gjenføde ondskapen.
Denne norske dokumentaren vant den gjeveste prisen under Sundance-festivalen tidligere i år. Etter å ha sett den, er det lett å forstå!
En Argentinsk familiefar er i dyp gjeld og tar nytte av ekstraordinære omstendigheter for å redde familien.
Et gripende jordansk drama som utforsker kampen mot æreskulturen og systematisk undertrykkelse. Regissøren leverer en imponerende fortelling om en kvinnes kamp for selvstendighet i et patriarkalsk samfunn, og filmen etterlater seerne med dype refleksjoner om kvinners rettigheter og frihet.
Pot-au-fau_Veien til hjertet
Når du sitter i kinosalen og Pot-au-fau: Veien til hjertet ruller på lerretet er det som om du fysisk er med på en kulinarisk opplevelse. Vi blir sendt tilbake til slutten av 1800-tallet på en fransk herregård omringet av friskt landskap der karakterene vandrer rundt og plukker frukt og grønnsaker....
Om du er åpen for noe lettfordøyelig å ha i bakgrunnen mens påskeegget preppes, er Døde menn går på ski et trygt valg.
I denne ungdomsdrama av debuterende regissør Charlotte Regan møter vi 12 år gamle Georgie, en ung sjel fanget i sorgen over å ha mistet mora si. Hennes verden blir snudd på hodet når hennes fraværende far, Jason, plutselig dukker opp fra intet, og kaster lys over en virkelighet fylt av uventede konfrontasjoner og følelsesmessige prøvelser.
Et japansk mesterverk av en film om en ensom toalettvasker i Tokyo som får besøk av sin niese. Hans liv blir aldri det sammen igjen.
Kosmorama Mats Steen døde av den sjeldne muskelsykdommen Duchennes når han bare var 25 år gammel. Han var en ivrig gamer og brukte store deler av sitt liv i Azeroth, den fiksjonelle verdenen i World of Warcraft. Først etter hans bortgang forstod foreldrene hvor viktig denne verdenen hadde vært, og...
En historisk drama som prøver å belyse de avsluttende år av andre verdenskrigen og den omdiskuterte episoden da det tyske sivilsamfunnet flyktet fra krig i Tyskland til Danmark i 1945.
Damsel er en ny film produsert av Netflix, med Millie Bobbie Brown som vår “jomfru i nød”, adelsjenta Elodie. Hun er giftet bort til en staselig prins i et enda mer staselig kongerike, og bryllupet kan ikke skje fort nok.
Adam Sandler og Paul Dano møtes i denne tankevekkende og dypsindige science fiction-historien.
Historien fortsetter om den unge adelssønnen Paul Atreides og hans kamp mot den onde Harkonnen-familien, samt fanatismen til et folk som har opphøyd ham til sin nye messiasfigur.
Tore har sett May December. Les mer hva han tenker om filmen her.