Foto: SkyShowtime

Concordia – Blir dette vår fremtid?

Et eklusivt intervju med GoT-produsent Frank Doelger, om hans nye serie "Discordia".

Kunstig intelligens er i ferd med å bli en del av hverdagen, samtidig som store korporasjoner kjemper innbitt for å suge til seg dataen vår og og overvåkningskameraer nesten finnes rundt hvert hjørne. Leder alt dette oss mot en mørk, dystopisk fremtid eller finnes det håp? Det er nettopp dette Frank Doelgers nye serie Concordia utforsker, og Filmmagasinet har tatt en prat med ham om nettopp dette.

Frank Doelger er en prisvinnende eksekutiv produsent, kjent for serier som Rome (2005), John Adams (2008) og ikke minst Game of Thrones (2011-2019) for HBO. Andre prosjekter for HBO inkluderer Miss Evers’ Boys (1997), A Lesson Before Dying (1999), Die Wannseekonferenz (2022), Churchill – The Gathering Storm (2002) og Mein Haus in Umbrien (2003).

Han er nå kreativ direktør i Intaglio Films, et samarbeid mellom Beta Film og ZDF Studios, som utvikler og produserer engelskspråklige serier for det internasjonale markedet, som The Swarm (2023) og nå Concordia (2004).

Handlingen i Concordia utforsker en nært forestående utfordring vi som mennesker sannynligvis vil måtte forholde oss til, og som vi i stor grad allerede gjør. Kan kunstig intelligens brukes til å gi oss en bedre fremtid eller vil den bare lede til vår undergang?

For å markere sitt 20-årsjubileum planlegger den KI-drevne utopiske byen Concordia i Sverige å utvide til Tyskland. Men når en av Concordias analytikere dør under mystiske omstendigheter, settes ekspansjonsplanene i fare. En kriseekspert og en KI-tilhenger må da samarbeide for å etterforske dødsfallet og redde prosjektet.

Serien tar opp problematikken rundt kunstig intelligens, overvåkning og datainnsamling på en interessant måte som balanserer det håpefulle og utopiske med det mørke og dystopiske. Serien er satt i nåtid (eller svært nær fremtid) og prøver å styre unna fantastiske, futuristiske elementer, til fordel for utforkning hvor teknologien vår er på vei og allerede er.

Concordia er en miniserie på 6 episoder skapt Nicholas Racz, som også har skrevet serien i samarbeid med Isla van Tricht og Mike Walden. Barbara Eder har regisert serien. I hovedrollene møter vi Ruth Bradley, Nanna Blondell, Christiane Paul, Kento Nakajima og Hugo Becker med fler.

Concordia kan strømmes på SkyShowtime nå. Se traileren her:

Podcastprodusent og skribent