Bunadspolitiets største mareritt (©Warner Bros. Discovery)

Bunader og erotikk

Intervju med hovedrolleinnehaverne til MILF of Norway.

Intervju med Mariann Hole og Trond Fausa Aurvåg om serien MILF of Norway

Denne våren skal vi få servert flere spennende nye norske serier, både dokumentarisk og fiksjon. I en av storsatsningene i Norge finnes vi Mariann Hole og Trond Fausa Aurvåg i hovedrollene i den noe humoristisk tittelerte serien MILF of Norway. Og tross (eller på grunn av) den pikante tittelen, så hintes det til at det er et interessant og intimt (på flere måter) drama vi blir servert. I forbindelse med denne nye serien har Filmmagasinet fått intervjuet de to hovedrolleinnehaverne.

Først fikk jeg intervjuet skuespilleren med hovedrollen, og tør jeg si seriens nesten bokstavelige “poster girl”, Mariann Hole.

Tittelen kan virke noe “raunchy” (grov). Den hinter til komedie, og til tross for plottets kanskje noe ublu premiss, så skjønner jeg at du fant noe dypere i det. Hva var det du fryktet det i verste fall kunne bli, og hva var det du fant ut at det gav deg til slutt?

Mariann Hole: Oi, veldig bra spørsmål! Altså, da jeg ble presentert for tematikken før jeg fikk lese manus, så tenkte jeg jo at det var et type prosjekt som hørtes gøy ut, og sikkert noe jeg ville se, men kanskje ikke noe jeg ville spille i selv. Men manuset var så bra! Og så handler det jo om en dame over 40 som mister jobben, det er trange tider, og det er det jo nå i samfunnet. Så finner hun ut, litt på tull, at hun skal selge bilder av seg selv, på “Inside Fans”.

Vi flirer begge litt av navnet, en ganske åpenbar referanse til Only Fans, men uten opphavsrettsproblemer.

Så det er jo humoren i det, samtidig som vi har et menneske i krise, med et samliv som er i ferd med å gå i stykker, en ung sønn som sliter med å finne sin plass i verden og som også sliter med hvordan å balansere sosiale medier og vennskap. Så vi har en slags mørk komedie, og den har blitt sin egen sjanger føler jeg.

Vi har en kvinne her som har mye å miste?

Ja, så føler jeg også at det er en rolle som viser et helt menneske. Det er en kvinnerolle som får lov til å være stygg, usympatisk, morsom, sårbar, alle de tingene. Og det tenker jeg er veldig gøy. Jeg trodde det ikke skulle bli så gøy som det ble. Og krevende.

Hvordan synes du serien tar tak i det ganske aktuelle temaet rundt salg av kropp, sexarbeid og det å bruke nettet som et businessverktøy for slike jobber? Det er jo skrevet litt om det de siste årene, og mange unge prøver seg.

Jeg vil si serien viser begge sider av det å gjøre sånt, det viser at man kan tjene penger på salg av bilder. Men viser også baksiden av hva det innebærer. Hvordan man kan føle seg lett brukt, man kan bli pusha over grenser man ikke egentlig vil tre over. Og man møter på mange forskjellige mennesker i denne verdenen. Så dette med kjøp og salg er ikke nødvendigvis det beste stedet å være. Så Lene (red. anm.: Marianns rollefigur) er også med på denne reisen. Det er mye humor, men også mye mørke

Til sist, et litt annerledes spørsmål, og du trenger ikke svare om du synes det er for direkte: ser du selv noe av erotikken, evt. det tiltrekkende ved bunader, etter å ha jobbet med serien?

Du, det er litt morsomt du spør, fordi jeg har ikke bunad selv. Jeg har alltid tenkt at jeg har så lyst på bunad. Men etter at jeg har filmet denne serien her så innser jeg at jeg kan ikke gå med bunad på 17. mai, haha! Det tør jeg ikke!

©Warner Bros. Discovery

Videre får vi noen svar på våre spørsmål fra Trond Fausa Aurvåg.

Serien MILF of Norway ser ut til å handle om litt desperasjon, familiedrama, og en slags risikosport som kan føre til bedrag. Hvordan synes du serien kommer inn på usagte grenser i et forhold, spesielt langvarige?

Jøss, det var jo et bra og omfattende spørsmål. Uten å røpe for mye, så tar serien opp visse nivåer og former for bedrag, der min karakter synes det er et slags bedrag, så vil den andre si at det kanskje ikke er det. Jeg vil si serien tar jo opp ytterpunktene av temaet bedrag

Et slags utroskap, eller?

Ja, i et ekteskap hvor mannen og kona holder skjult for hverandre hva de driver med på si

Vil du si serien tar tak i utroskap og hva det kan være? Hvordan tar serien tak i din rolles side av saken? La oss si den bedratte?

Min karakter bedrar jo også, begge parter gjør det på hver sin måte. Men det er opp til den andre å vurdere om det er et bedrag eller ikke. Jeg skal som sagt ikke røpe for mye, men det finnes mange versjoner av bedrag

Det setter kanskje spørsmål ved hva som kanskjer er bedrag?

Jo, helt klart. For eksempel om det er bedrag om det ikke har skjedd noe direkte seksuelt.

Til sist, og bare si ifra hvis dette er et litt personlig spørsmål, ser du seg noe av erotikken, evt. det tiltrekkende ved bunader, etter å ha jobbet med serien?

Hehe, ja jeg kan jo skjønne det litt. I norske øyne er jo bunaden så veldig tradisjonsbundet, det er liksom “rent” og “nasjonalromantisk”, og så blander det med porno, er en artig miks. Men, jeg kan ikke si at jeg direkte tenner på bunader etter denne serien.

Haha, nei 17. mai blir ikke noe helt annet? Hva tror du bunadspolitiet vil si om serien?

Å, jeg tror nok kanskje ikke de vil like den

Som publikummere kan vi jo tenke at det er kanskje det som er litt gøy? Det er jo nærmest trendy nå å irritere bunadspolitiet. Vi får se både bunaden og hele stasen på Discovery+ denne våren

Skribent