Foto: Warner Bros. Discovery

Harry Potter-serien fra HBO lander manusforfatter og regissør

Frem med tryllestavene! Den kommende Harry Potter-serien til HBO har landet på manusforfatter og regissør. Hvem skal gi magiverdenen nytt liv?

Det er bare litt over ett år siden Warner Bros. Discovery annonserte at Harry Potter-bøkene får en ny TV-serie-adapsjon. Nå begynner HBO-originalen å ta form, fordi det ble i dag avslørt hvem som skal skrive og regissere.

Francesca Gardiner blir Harry Potter-seriens såkalte «showrunner» og ansvarlig produsent. Hun har tidligere produsert andre HBO-serier som suksessfulle Succession, Killing Eve og His Dark Materials.

Succession-regissør, Mark Mylod, står også som ansvarlig produsent for Harry Potter-serien, skal i tillegg regissere flere av episodene. Han har også regissert og produsert serier som Entourage, Game of Thrones , The Last of Us og Shameless.

Francesca Gardiner og Mark Mylod (Foto: Warner Bros. Discovery / Bertie Watson)

Gardiner og Mylod produserer serien med J.K. Rowling, Neil Blair, Ruth Kenley-Letts fra Brontë Film and TV og David Heyman of Heyday Films.

Det er også under et døgn siden Variety rapporterte at flere av de nye Max-originalene skifter til HBO-originaler. Dette er for å «avgrense mellom en HBO-serie og Max-serie». Forvirrende, men sånn er det.

Den nye Harry Potter-serien får premiere på Max og skal være en «trofast gjenfortelling av handlingene i bøkene», ifølge Warner Bros. Discovery, og med en helt nyt rollebesetning og produksjon.