Foto: Paradox, SF Studios

Storfilmmakeren Erik Poppe med en stor gladnyhet til filmelskere

Quislings siste dager kommer på kinoer til høsten.

Quislings siste dager kommer på kinoer til høsten

Filmelskere og spesielt dem som er glad i historiske dramaer, kan se frem til 13. september. Da får Quislings siste dager, den nyeste storfilmen fra Erik Poppe, premiere på kinoer over hele Norge. SF Studios har nettopp  publisert filmens første intense trailer, som allerede vekker stor oppmerksomhet.

Filmen forteller om det siste halvåret da Vidkun Quisling ble stilt til ansvar for sine handlinger. Den prøver å ta et oppgjør med tiden rett før nasjonens gjenreising fant sted, da den norske offiseren, diplomaten og politikeren, som styrte den tyskstøttede regjeringen under den tyske okkupasjonen, ble henrettet for landssvik i 1945.

Det er bare å vente og se hvordan sønnen til foreldre som gjorde motstand under krigen, skal portrettere Vidkun Quisling: Gard Bjørnstjerne Eidsvold fra En ganske snill mann og Anders Danielsen Lie fra Verdens verste menneske lover imponerende prestasjoner som en av norgeshistoriens mest forhatte politikere, Vidkun Quisling, og hans sjelesørger og tidligere sykehusprest, Peder Olsen. Olsen fulgte Quisling fra arrestasjon til henrettelse i løpet av et halvt år. Filmen er delvis basert på Olsens dagbok.

Foto: Paradox, SF Studios

Quisling siste dager har også flere kjente skuespiellere som seere har møtt i Poppes tidligere arbeid, som for eksempel Lisa Carlehead fra Utvandrerne, som spiller Maria Quisling.

Erik Poppe har tidligere omtalt i media at dette prosjektet er en av de vanskeligste han har laget hittil. Filmens  totalbudsjett er på 50 millioner kroner, hvor nesten halvparten kommer fra produksjonstilskudd fra Norsk Filminstitutt.

Foto: Paradox, SF Studios

Quislings siste dager er den avsluttende delen av trillogien med Kongens Nei (2016) og Utøya 22. juli (2018).

Nå er det også kjent at  Erik Poppe vil regissere Bad moon rising etter originalmanus av nobelprisvinner Jon Fosse. Dette er filmmanuset Fosse skrev i 1998.