Foajeen

Les anmeldelser og nyheter fra noen av de siste kinofilmene.

Etter Pusurs uventede gjensyn med sin lenge tapte far, den fillete smugkatten Vic, blir han og hundevennen Odie tvunget fra sine perfekt bortskjemte liv for å bli med Vic på et risikabelt eventyr.
Småtyveri plager barneskolen Carla Nowak jobber på. Etterforskning og anklagelser får raskt alvorlige konsekvenser for miljøet på skolen.
Etter en uventet hendelse endrer Clara familiedynamikken og tar på seg ansvaret for å veilede barna gjennom livets utfordringer, på tross av fraværende farsfigur og andre komplekse familiære problemer, med uventede konsekvenser for deres personlige og følelsesmessige velvære.
Etter at en kneskade setter en stopper for Tashis tenniskarriere, påtar hun seg rollen som trener for sin mann Art. Når Art begynner å spille for to på banen, tar det en uventet vending for både deres personlige og profesjonelle liv.
Abigail er en crowd pleaser av en vampyrfilm, like skrekkelig som den er hjertevarm.
Hvordan radikaliseres unge muslimske kvinner? Møt Olfa og hennes fire døtre, og hvordan de to eldste endte som IS-medlemmer.
Civil War er en skremmende realistisk påminner om noe som både er og kan komme sterkt i nærmeste fremtid.
Wildes beslutninger for å støtte sin søster gjennom kampen mot alvorlige psykiske lidelser krever av henne urokkelig styrke, dyp empati og kunnskap om å navigere gjennom en labyrint av sorg, håp og overlevelse.
Litt for mye rus og avhengighet, litt for lite musikk og legendestatus i "Back to black": Biopicen om Amy Winehouse.
En ung amerikansk kvinne blir sendt til Roma for å dedikere livet sitt til kirken. Her oppdager hun en hemmelig konspirasjon som har som mål å gjenføde ondskapen.
Denne norske dokumentaren vant den gjeveste prisen under Sundance-festivalen tidligere i år. Etter å ha sett den, er det lett å forstå!
En Argentinsk familiefar er i dyp gjeld og tar nytte av ekstraordinære omstendigheter for å redde familien.
Nawals kamp for sin rett til selvstendighet som forelder og for å beholde hjemmet sitt etter mannens død, avdekker de dype lagene av kulturelle og juridiske begrensninger kvinner møter i Jordan. Dette gripende jordansk drama utforsker kampen mot æreskulturen og systematisk undertrykkelse.
Pot-au-fau_Veien til hjertet
Når du sitter i kinosalen og Pot-au-fau: Veien til hjertet ruller på lerretet er det som om du fysisk er med på en kulinarisk opplevelse. Vi blir sendt tilbake til slutten av 1800-tallet på en fransk herregård omringet av friskt landskap der karakterene vandrer rundt og plukker frukt og grønnsaker....
Om du er åpen for noe lettfordøyelig å ha i bakgrunnen mens påskeegget preppes, er Døde menn går på ski et trygt valg.
Bli med inn i Georgies verden, der drøm møter virkelighet i en britisk forstad. Mens hun sørger over moras bortgang, kommer den fraværende faren hennes plutselig tilbake, og snur livet hennes på hodet med uventede følelsesmessige utfordringer.
Et japansk mesterverk av en film om en ensom toalettvasker i Tokyo som får besøk av sin niese. Hans liv blir aldri det sammen igjen.
Kosmorama Mats Steen døde av den sjeldne muskelsykdommen Duchennes når han bare var 25 år gammel. Han var en ivrig gamer og brukte store deler av sitt liv i Azeroth, den fiksjonelle verdenen i World of Warcraft. Først etter hans bortgang forstod foreldrene hvor viktig denne verdenen hadde vært, og...
En historisk drama som prøver å belyse de avsluttende år av andre verdenskrigen og den omdiskuterte episoden da det tyske sivilsamfunnet flyktet fra krig i Tyskland til Danmark i 1945.
Damsel er en ny film produsert av Netflix, med Millie Bobbie Brown som vår “jomfru i nød”, adelsjenta Elodie. Hun er giftet bort til en staselig prins i et enda mer staselig kongerike, og bryllupet kan ikke skje fort nok.
Adam Sandler og Paul Dano møtes i denne tankevekkende og dypsindige science fiction-historien.