©HBO Max

Sjørøvernes opprop: Kampen for å redde «Our Flag Means Death»

Har du hørt om serien Our Flag Means Death på HBO Max? Bli med tilbake til piratenes gullalder, hvor vi møter den noe eksentriske nybegynnerpiraten Stede Bonnet, strålende portrettert av Rhys Darby. Denne landkrabben har kastet loss fra herregården, et ulykkelig ekteskap og sin velstand for å søke eventyr i Karibien som en sjørøver – en beslutning han er, ikke overraskende, helt uforberedt på!

Ombord med sitt dysfunksjonelle mannskap av komiske tullinger og sjarmerende eksentrikere, havner Bonnet raskt i konflikt med den beryktede Captain Blackbeard, spilt av ingen ringere enn Taika Waititi, og hans mannskap. Men det utvikler seg snart et unikt vennskap og en ekte kjærlighet mellom de to svært så forskjellige sjørøverne.

Our Flag Means Death, skapt av David Jenkins med Taika Waititi som medskaper og produsent, kan kategoriseres som en romantisk komedie til havs. Serien debuterte på HBO Max i 2022 og seilte straks inn i hjertene til mange fans. Til tross for at serien høstet stor ros i anmeldelser, spesielt fra LGBTQ+-samfunnet, fant enkelte den kanskje noe for eksentrisk. Men etter litt stormfull sjø, ble det til fansens store glede bekreftet en sesong 2, fylt med nye romantiske eskapader mellom Bonnet, Blackbeard og deres mannskap. Og det som kanskje er mest utrolig; både Stede Bonnet og Captain Blackbeard var faktiske historiske skikkelser fra 1700-tallet!

Romantikk i Karibien. Rhys Darby som Stede Bonnet og Taika Waititi som Blackbeard i Our Flag Means Death. (©HBO Max)

Men på tross av den varme mottakelsen og seriens kritikerroste status, kom nyheten som et kaldt gufs for de trofaste tilhengerne: Our Flag Means Death skulle ikke få noen tredje sesong. HBO kansellerte serien brått og uventet, og etterlot et mange uforløste historier og knuste hjerteblad blant fansen.

Det tok ikke lang tid før fansen mobiliserte seg. I en verden der sosiale medier gir publikum en mektig stemme, ble hashtags som #SaveOFMD og #OurFlagMeansDeath ikke bare digitale rop, men startskuddet for en bevegelse. Fansens engasjement strømmet ut over de digitale grensene og manifesterte seg i en Change.org-petisjon som raskt sanket over 50 000 underskrifter.

Deretter gikk fansen enda lenger. Med en kreativitet og et pågangsmot som kunne gjort selv Captain Blackbeard stolt, samlet de inn midler til å kjøpe reklameplass på ingen ringere enn Times Square. Målet? Å vise verden – og HBO – at dette var en serie som fortjente en skikkelig avslutning.

Dette er langt fra første gang vi ser et slikt fenomen. Historien har vist oss flere eksempler på at når fans samles om en sak de brenner for, kan det føre til utrolige og uventede vendepunkter. Ta for eksempel Star Trek på 60-tallet, som ble reddet av en fanbasert skrivekampanje, eller mer nylig Lucifer, som fant nytt liv på en annen plattform etter en intens Twitter-kampanje.

Ingenting er umulig! Rhys Darby som Stede Bonnet i Our Flag Means Death. (©HBO Max)

Kanskje det mest overraskende ved dette fanopprøret er ikke bare lidenskapen eller det imponerende organiserte engasjementet, men den umiskjennelige påvirkningen det har. I en tid der strømmetjenester og nettverk raskt kan avbryte serier basert på algoritmer og analyser, blir en høylydt og dedikert fanbase et sterkt argument for å ombestemme seg.

Our Flag Means Death fortjener ikke bare en tredje sesong – for ved alle sju hav, den fortjener mange flere! Serien er like eksentrisk som en papegøye på rom, så sprø som en sjømann på perm, og ofte like rørende som en solnedgang i Karibien. Og selv om denne skuta teknisk sett seiler under amerikansk flagg, er den lastet med en besetning av strålende New Zealendere som setter sitt tydelige preg på dekk.

Og om det ikke er sjødyktig nok for deg, vel, da er det bare å gå planken!

Kilder: Express, The Pink News, QNews, Nerdist, Techradar, Metro

Skribent