Netflix 2024 sniktitt
Foto: Netflix

Netflix avslører nye nordiske filmer og serier, ny Harry Hole-serie og 25 andre titler

Snart blir Harry Hole en Netflix-serie med Jo Nesbø som manusforfatter. Her er alt Netflix har annonsert for den nordiske 2024-planen.

I dag har Netflix avduket en spennende liste med rundt 26 kommende nordiske filmer og serier. Blant de er seks norske titler som både er nye annonseringer og oppdateringer.

En av de største kunngjøringene var adapsjonen av den populære Jo Nesbø-krimserien Harry Hole, som får sin egen seriebehandling hos streameren.

Jo Nesbø skal adaptere sin egen roman, Marekors, til Harry Hole-serien (som fortsatt er en arbeidstittel). Nesbø debuterer med andre ord som manusforfatter, og Øystein Karlsen (Exit) står for regi.

Serien tar sted midt i en hetebølge i Oslo under sommerferien og Harry Hole har nettopp blitt dumpet av kjæresten. I et nytt case der en kvinne er drept, må Hole slå seg sammen med den eneste som ikke er på ferie: Den korrupte politibetjenten Tom Waaler. Serien er forventet i 2026.

Netflix kunne også annonsere den nye filmen På rett spor med blant andre Ada Eide, Trond Fausa Aurvåg og Christian Rubeck. Vilde Klohs og Lars Gudmestad skriver og Hans Christian Omsted regisserer.

Streameren beskriver På rett spor slik:

«Den uorganiserte og blakke trettiåringen Emilie føler at verden er imot henne. Eksmannen hennes har gått videre med livet sitt og ønsker at datteren deres skal bo hos ham på heltid. Når en ulykke i leiligheten tvinger henne til å flytte inn hos sin sporty, velstående bror, gir han Emilie et ultimatum: Om hun vil bli, må hun være med å gå Birken med ham – et 54 km langt skiløp! Emilie har aldri stått på ski før, men det som starter som et mareritt, gir henne gradvis en følelse av mestring og håp for fremtiden. Kan Emilie fullføre Birken og bevise for seg selv og verden at hun ikke er en taper?»

I tillegg får vi en smakebit av blant annet Lakseøya og Midtsommernatt i traileren Next on Netflix.

Lakseøya blir en type norsk Succession som har premiere høsten 2024. Midtsommernatt har premiere allerede 11. april. Snøsøsteren  får også premiere i 2024.

Tidligere i år ble det også annonsert at Netflix tar over den populære Viaplay-serien Pørni. Nå har den altså funnet et nytt hjem hos Netflix, og fornyet til sesong 4 og 5. Pørni sesong 4 har premiere sommeren 2024.

Andre nordiske filmer og serier

Det ble også annonsert ca. 20 andre nordiske titler. Blant dem var en oppfølger til den danske hit-serien Kastanjemannen som følger de samme detektivene på et nytt oppdrag.

Netflix lanserer også sin første nordiske historiske drama, som heter The New Force, og skal fokusere på de første kvinnelige politibetjentene i Sverige i 1958.

The Swedish Connection blir en ny andre verdenskrig-film om Gösta Engzell. Videre skal svenskene også produsere Je M’appelle Agneta basert på romanen av Emma Hamberg med samme navn.

Så nærmer vi oss premieren til En del av deg med et ungt stjernelag Felicia Maxime, Edvin Ryding, Zara Larsson, Ida Engvoll og Alva Bratt. Filmen har premiere 31. mai 2024.

12. april er det klart for Stjålet, som skildrer «en ung kvinnes kamp for å forsvare sitt urfolks arv i en verden der fremmedfrykt er økende, klimaendringer truer reindriften, og unge velger å ta sitt eget liv i møte med kollektiv depresjon». Filmen er basert på romanen til Ann-Helén Laestadius og regisseres av Elle Márjá Eira.

Dette er bare et utvalg av hva som ble annonsert i den nordiske 2024-planen til Netflix. Se traileren nedenfor!