Prime Video Blindspor Fotograf Johan Paulin
Foto: Johan Paulin / Prime Video

Nye nordiske serier fra Prime Video inkluderer krim, dystopisk thriller og dokumentar om svensk fotballegende

Prime Video øker det nordiske originalutvalget med både nye produksjoner og fornyelser av serier.

I dag deler Prime Video sine planer for å øke det nordiske utvalget på tjenesten.

Det inkluderer blant annet Blindspor, en ny krimserie basert på Anne Holts 1222, med Pål Sverre Hagen og Ida Engvoll i hovedrollene.

Erik Skjoldbjærg regisserer de fire episodene, og har skrevet manuset med Sara Heldt. Serien tar sted på et isolert fjellhotell hvor flere passasjerer har søkt ly etter et tog kolliderte med et snøskred mellom Stockholm og Narvik. Etter hvert oppstår det mystiske drap på hotellet som politibetjent Hanne Wilhelmsen (Engvoll) begynner å undersøke til tross for at hun er midlertidig suspendert fra politiet.

Krimserien er produsert i samarbeid mellom Amazon MGM Studios, Nordic Drama Queens og i tillegg Fifth Season som har rettighetene til å distribuere utenfor Norden. Blindspor har startet produksjonen og har premiere på Prime Video tidlig 2025.

Det stopper ikke der! Videre deler Prime Video at de denne måneden er i gang med å produsere den dystopiske thrilleren VAKA regissert av Henrik Georgsson.

Aliette Opheim og Jonas Karlsson spiller hovedrollene i serien som utspiller seg i Stockholm hvor det spres en dødelig insomniaepidemi. En vanæret minister tvinges til å balansere mellom krisehåndtering og å ta vare på sønnen sin. Samtidig strekker en ambulansesykepleier seg langt for å redde sin elskede. Og en tenåringsjente er nødt til å beskytte sønnen til naboen etter familien hans ble offer for epidemien.

VAKA er skrevet av Brynja Björk som produserer i tillegg. Flere episoder er også skrevet med Pauline Wolff.

Viaplay-originalen Furia med Ine Marie Wilmann og Pål Sverre Hagen har også funnet seg et nytt hjem hos Prime Video. Sesong 2 skal ha premiere allerede 19. april.

Strømmetjenesten delte også nyhetene om en ny ungdomsdrama fra Rubicon kalt Solo som følger hverdagen til elever på musikk, dans og drama-skolen Create på Lillehammer. I tillegg kommer dokumentaren Svennis om livet og karrieren til fotballegenden Sven-Göran Eriksson. Begge prosjektene har premiere senere i år.