Foto: Netflix

Zack Snyder: Action, hvete og intergalaktisk bondeopprør

Et eksklusivt intervju om "Rebel Moon - Part 2: The Scargiver"

Nylig kom Rebel Moon – Part 2: The Scargiver ut på Netflix, den intense og actionfylte fortsettelsen på Zack Snyders episke nye rom-epos. I den forbindelse har Filmmagasinet intervjuet regissøren om hans nye film. I intervjuet snakker Thor og Snyder om utviklingen av Rebel Moon-universet, hans sterke visuelle stil, slow-mo hvete, action og veien videre. Se videoen fra intervjuet her og les mer om filmen.

Når Zack Snyder snakker om film, lytter verden. Regissøren, som tidligere har levert blockbuster etter blockbuster med filmer som 300 (2006), Watchmen (2009), og Justice League (2021), har nå vendt blikket mot stjernene nok en gang, i det han slipper andre del av historien om Kora/Arthelais og bondeopprører på månen Veldt. Med lanseringen av Rebel Moon – Part 2: The Scargiver, tar Snyder oss igjen med på en action-fylt reise, denne gangen til dypt inn i en galakse fylt med konflikt, heltemot og storslåtte visuelle opplevelser. Filmmagasinet satt seg ned med Snyder for å dykke dypere inn i hans nyeste film og det nye filmatiske universet han har skapt.

 Bondeopprøret fra det ytre rom fortsetter!

Rebel Moon (2023), Snyders ambisiøse romopera, startet som en idé for en slags Star Wars-spinoff, men utviklet seg til et helt unikt univers. Snyder har alltid vært fascinert av romopera-sjangeren og mulighetene den gir for episk historiefortelling. Med Rebel Moon ønsket han å utforske ideer om frihet, makt og hva det betyr å stå opp mot undertrykkelse.

Rebel Moon – Part 2: The Scargiver fortsetter der den første filmen slapp, og dykker dypere inn i de komplekse relasjonene og maktstrukturene i dette intergalaktiske dramaet. Snyder røper at inspirasjonen kommer fra klassiske eventyr og legender, samt en hel del inspirasjon fra Star Wars og Heavy Metal Magazine.

Visuell Magi og Narrativ Dybde

En tydelig signatur i Snyders filmer er hans hardslående visuelle stil og rendyrkede estetikk. Man kan si mange ting om Snyder og filmene hans, men det visuelle har han stålkontroll på! Fra slow-motion kampscener i 300 til de mørke, psykologiske undertonene i Watchmen, har Snyder alltid funnet måter å balansere stil med action og spenning. Med «The Scargiver» tar han dette til et nytt nivå, blander sci-fi og fantasy, samtidig som han pusher grensene for hva som er mulig med VFX.

Samtidig forsøker han å utvikle historien og karakterene vi ble kjente med i første del av Rebel Moon – Sofia Boutella returnerer i rollen som den forpinte hovedkarakteren Kora (også kjent som Arthelais «The Scargiver»), det samme gjør Gunnar (Michiel Huisman) og de andre fra bondesamfunnet på månen Veldt. Heltene Kora har samlet må forsvare den lille jordbruksmånen fra det onde imperiet og den onde Motherworld-Admiralen Atticus Noble (Ed Skrein). Snyder har samlet et imponerende ensemble av skuespillere for å bringe denne komplekse verdenen til live.

Fremtidige Planer

Når det gjelder fremtiden, holder Snyder kortene tett til brystet, men antyder at Rebel Moon-universet har mer å utforske. I verdenen han har bygget er det rikelig med konflikter og ulike kulturer, så her kan det være mange flere historier å fortelle.

Fans av Snyder kan glede seg over at Rebel Moon – Part 2: The Scargiver ikke bare er en fortsettelse, men en utvidelse av en saga han det kan virke som han kommer til å jobbe videre med i årene som kommer. Fra de mytiske slagmarkene i antikkens Hellas til de dystopiske fremtidsvisjonene i Rebel Moon, fortsetter Snyder å fortelle storslåtte, intense historier som både underholder og inspirerer.