©Magnus Ragnvid

Tobias Santelmann er klar for serien Veronika!

Alexandra Rapaport tar hovedrollen som Veronika Gren, en tobarnsmor og politibetjent, i en ny spennende TV-serie. Satt i en rolig småby, skildrer serien Veronikas kamp med komplekse familiære forhold og en skjult pilleavhengighet. Tobias Santelmann spiller hennes ektemann, Tomas. Santelmann er tidligere kjent fra serien Exit og var sist å se på kino i romjula i storfilmen Konvoi.

Veronikas liv tar en uventet vending når hun begynner å se en avdød gutt. Til tross for først å tro at hun har mistet grepet om virkeligheten, blir hun tvunget til å akseptere at guttens tilstedeværelse kanskje ikke er en illusjon. Veronika blir snart trukket inn i en drapssak ingen i småbyen ønsker å avdekke – etterforskningen av mordene på to tenåringsjenter. Hun er fast bestemt på å avsløre sannheten og finne forbindelsen mellom tilfellene for å stoppe morderen fra å slå til igjen. Men vil noen tro på henne?

Tobias Santelmann i Veronika. (©Magnus Ragnvid)

Dramaet i åtte deler er skapt av Katja Juras og Anna Lindblom, kjent for sitt arbeid i Gåsmamman. Serien er regissert av den kritikerroste danske regissøren Jonas Alexander Arnby, kjent for War of the Worlds og Når dyrene drømmer, som fikk tre nominasjoner på filmfestivalen i Cannes.

Veronika ble filmet i Sverige, spesielt i Dannemora, Gimo og Österbybruk. Serien er produsert av Calle Jansson og Mathias Gruffman i Bigster, sammen med hovedrollen Alexandra Rapaport som medprodusent. I serien finner man også kjente skuespillere som Olle Sarri (Snabba Cash, Together 99), Isac Calmroth (Allt som blir kvar, Ondskan), Arvin Kananian (Hålla Samman, Triangle of Sadness), Sarah Rhodin (Mirakel), Wilma Lidén (Karusell) og Eddie Eriksson Dominguez (Diorama). Det er med andre ord duket for en stjernespekket reise inn i Veronikas univers.

Tobias Santelmann sier selv om serien: «Det å få spille inn Veronika sammen med så flinke folk foran og bak kamera, og å skape rollefiguren Tomas, var en virkelig flott opplevelse. Jeg gleder meg
til at SkyShowtime-publikummet skal få komme inn i den spennende og til tider
fryktinngytende verdenen vi har skapt – jeg er ikke i tvil om at de vil sitte klistret til
skjermen!»

Veronika kommer på strømmetjenesten SkyShowtime i løpet av 2024.

Madelen Krogh