©SkyShowtime

Special Ops: Lioness – Laysla De Oliveira

Et eksklusivt intervju med Lioness-stjernen.

I forbindelse med premieren på Taylor Sheridans nye spion-actionserie Special Ops: Lioness har Filmmagasinet tatt en prat med skuespilleren Laysla De Oliveira, som spiller den hardbarkede marinesoldaten Cruz Manuelos, som verves til det hemmelige Lioness-programmet. Serien har premiere på SkyShowtime 30. oktober. Se intervjuet her:

Laysla De Oliveira er en kanadisk skuespiller kjent for sine roller i filmer som In the Tall Grass (2019), Guest of Honor (2019) og serien Locke & Key (2020-2022). I Special Ops: Lioness får vi se henne gå fra en problematisk bakgrunn med vold i hjemmet, til det amerikanske marinekorpset, før hun rekrutteres til elitestyrken Lioness.

Special Ops: Lioness er en serie inspirert av et eksisterende amerikansk militærprogram, og følger livet til Joe (spilt av Zoe Saldaña) mens hun prøver å balansere sitt personlige og profesjonelle liv som spissen av CIAs spyd i krigen mot terror. Lioness-programmet, under oppsyn av Kaitlyn Meade (spilt av Nicole Kidman) og Donald Westfield (spilt av Michael Kelly), verver den aggressive Marine Raideren Cruz Manuelos (spilt Laysla De Oliveira) til å operere undercover sammen med Joe i et forsøk på å forhindre et nytt 9 /11.

I et TV-landskap oversvømt med militære dramaer og actionserier, stikker SkyShowtimes nye serie Special Ops: Lioness seg ut. Dette intense dramaet gir et unikt innblikk i en verden vi sjelden får se utforsket på skjermen: kvinnelige soldater i elitekampenheter og i undercover-arbeid. Serien tar et dypdykk i de personlige og profesjonelle utfordringene disse kvinnene møter i en mannsdominert militær verden. Fra å måtte bevise seg i fysisk krevende situasjoner, til å forsøke å navigere seg rundt i et ofte komplisert sosialt landskap, gir serien et ærlig og rått bilde av deres erfaringer.

Enestående i sitt fokus på realisme og taktiske detaljer, skiller Special Ops: Lioness seg ut. Serien benytter konsulenter med ekte militærbakgrunn for å sikre at skildringene av operasjoner, trening og kampscener er så autentiske som mulig. Special Ops: Lioness er ikke bare en actionfylt militærserie, den utforsker også dyptgående karakterutvikling.

Typisk for Sheridans serier, ser vi gjennom seriens løp komplekse personligheter utfolde seg, sammen med utforskningen av temaer som vennskap, lojalitet, og de moralske gråsonene i krigføring. Denne balansen mellom action og karakterdrevet drama er en av seriens sterkeste sider. Serien har også blitt rost for sin fremstilling av kvinner i kamproller, et område som historisk har vært underrepresentert i media.