(©Warner Bros. Discovery)

Tre serier du kan glede deg til i høst.

Bladene på trærne er ikke så langt unna å skifte farge, det blir stadig kaldere om morgenen og det er tid for å ta frem skjerf og lue. Det er tid for å benke seg foran TV-en med en god serie og en god kopp med varm og deilig drikke. Her kommer tre serier du kan glede deg til i høst.

Kamikaze.

I Kamikaze så skal programleder Jon Almaas sende sine deltakere ut på oppdrag. Og det er ikke hva som helst. Det er skjult kamera og det er stor sjanse for at det oppstår kleine situasjoner. Calle Hellevang-Larsen, Mia Hundvin og Magnus Devold blir akkompagnert av hver sin kjendis gjennom ti programmer. Kjendisene byttes ut fra program til program og her skal det lages humor. Jeg har store forventninger til dette programmet og det er ikke uten grunn. Det er lenge siden jeg har sett noe som ligner på dette og det er noe godt ved å se andre folk drite seg ut. Hvordan klarer kjendisene seg i de ulike situasjonene de havner i og hvordan reagerer mannen i gata på det hele?

Kamikaze har premiere TVNorge og discovery+ mandag 18. september.

Jon Almaas, Mia Hundvin, Magnus Devold og Calle Hellevang-Larsen. (©Warner Bros. Discovery)

Knekt.

Fra skaperne av Hvite Gutter kommer serien Knekt. Knekt handler om tre barndomskompiser fra Sarpsborg som starter opp et av Europas største undergrunnskasinoer. Hva skjer når drømmen om rikdom og suksess blir en virkelighet, og det strømmer inn svarte penger og problemene blir større og farligere? Jeg har sett et klipp fra Knekt og jeg merker at jeg gleder meg noe helt utrolig til å se denne serien. Det er action og det er humor. Det er også et innblikk i en verden de færreste av oss har tilgang til og det tror jeg er noe som absolutt har manglet i mylderet av norske serier. Spilleavhengighet er ikke noe de fleste kjenner så godt til og det er virkelig på tide at noen tar det opp.

Knekt har premiere den 15. september på HBO Max. Da slippes de to første episodene.

Johannes Roaldsen Fürst, Mikkel Bratt Silset og Deniz Kaya i Knekt. (©Warner Bros. Discovery)

Jaget.

Jaget er en ny realityserie som går ut på at fire par med kjendiser skal klare å være på rømmen i ti dager mens de blir jaktet på av erfarne etterforskningslederen Johnny Brenna og hans team av jegere. Deltakerparene er som følger: forfatter og skuespiller Tinashe Williamson og Märtha Louise, programlederne Morten Hegseth og Vegard Harm, programleder Petter Schjerven og tidligere langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset, og artist Petter «Katastrofe» og programleder Christine Dancke. Deltagerne har begrensa med midler og de må være forsiktige for å ikke legge igjen digitale spor (som å betale med bankkort, kjøre bil på motorveien og ha mobilen på) og selv om de kan få hjelp fra familie og venner, så kan etterforskningsteamet avhøre alle i omgangskretsen deres. Det er duket for dramatiske situasjoner og spenning. Dette virker veldig lovende og det godt vi får se et nytt realitykonsept, i en verden av Ex On The Beach og Jakten på kjærligheten, så skiller Jaget seg veldig ut.

Jaget kommer høsten 2023 på TVNorge.

Deltagerne i Jaget. (©Warner Bros. Discovery)

Madelen Krogh