©Alamy

Cameron Diaz

30. august 1972

Cameron Diaz er en amerikansk skuespillerinne, tidligere modell og forfatter. Hun ble født 30. august 1972 i San Diego, California. Diaz steg til internasjonal berømmelse på 1990-tallet og etablerte seg som en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillerinner med en rekke bemerkelsesverdige roller i både komedier og dramafilmer.

Hun startet sin karriere som modell før hun tok steget inn i skuespillerverdenen. Hennes store gjennombrudd kom med filmen The Mask (1994), hvor hun spilte mot Jim Carrey. Hennes naturlige sjarm og friske fremtoning gjorde henne til en umiddelbar favoritt blant publikum. Cameron Diaz er i aller høyeste grad en skuespiller som er kjent for sin evne til å tilføre liv til en rekke karakterer, uavhengig av sjanger. Hun hadde suksess i komedier som There’s Something About Mary (1998), der hun spilte en minneverdig og noe uheldig karakter. Hennes morsomme timing og evne til å omfavne absurde situasjoner gjorde henne til en populær skuespillerinne innen komediesjangeren. De fleste av oss vil kanskje huske scenen hvor hun har noe ekkelt i håret.

Hun viste også sin allsidighet i dramafilmer som Being John Malkovich (1999) og Vanilla Sky (2001), der hun jobbet sammen med anerkjente regissører som Spike Jonze og Cameron Crowe. Disse filmene demonstrerte hennes evne til å dykke ned i mer komplekse karakterer og tematikk. Vanilla Sky er, i mine øyne, en av hennes mest undervurderte rolleprestasjoner. Cameron Diaz var også en viktig del av den populære filmserien Charlie’s Angels, der hun spilte sammen med Drew Barrymore og Lucy Liu. Hennes actionfylte opptredener i disse filmene forsterket hennes image som en allsidig skuespillerinne som kunne håndtere en rekke utfordrende situasjoner på skjermen. For de av oss som elsker romantiske komedier, så kan vi ikke glemme hennes prestasjon filmenThe Holiday. En film jeg forøvrig ser hver eneste jul fordi det er viktig å ha noen tradisjoner.

I tillegg til hennes skuespillkarriere har Diaz vært involvert i en rekke veldedighetsprosjekter og aktiviteter utenfor filmverdenen. Hun har også utforsket forfatterverdenen og har gitt ut flere bøker, inkludert bøker om ernæring og helse.

Selv om Diaz har valgt å ta en pause fra skuespillerkarrieren i senere år, er hennes innflytelse på filmindustrien uutslettelig. Hun er kjent for sin sjarm, utstråling og evne til å forvandle seg i en rekke forskjellige roller, og hennes bidrag til filmverdenen vil fortsatt bli husket og verdsatt av publikum over hele verden. Og spesielt av de av oss som MÅ se The Holiday for å komme i julestemning.

Madelen Krogh