lord of the rings the hunt for gollum peter jackson andy serkis
©Warner Bros. Pictures

Ny Ringenes herre-film om Gollum fra Peter Jackson og Andy Serkis annonsert

Peter Jackson er tilbake. Andy Serkis og Gollum er tilbake. Middle-earth er tilbake!

I dag bekreftet Warner Bros. Discovery-sjef David Zaslav at nye Ringenes herre-filmer er på vei, og startskuddet blir 2026.

Den første filmen skal hete Lord of the Rings: The Hunt for Gollum. Andy Serkis skal både regissere og returnerer som den ikoniske rollefiguren. I følge Zaslav er manuset «i tidlig utviklingsfase» og skal utforske historier som ennå ikke har blitt fortalt.

Noen av de største punktene som ble nevnt i konferansen til Warner Bros. Discovery var at selveste kongen av Middle-earth, Peter Jackson, skal returnere for å produsere filmen og mer fra Tolkien-universet. Inkludert skrive-partnerne Fran Walsh og Philippa Boyens. Walsh og Boyens skal skrive The Hunt for Gollum med Phoebe Gittins og Arty Papageorgiou. Serkis, Ken Kamins og Jonathan Cavendish er ansvarlige produsenter.

I februar 2023 annonserte Warner Bros. at flere Ringenes herre-filmer er på vei og skal utforske historier fra Middle-earth. Studioet har til nå produsert original-trilogien som kom ut tidlig 2000, og Hobbiten-trilogien senere. Trilogiene ble regissert av Peter Jackson og skrevet med Fran Walsh og Philippa Boyens.

Involveringen av trioen kommer nok som en lettelse for mange fans, og gir kanskje et større håp for hva Warner Bros. Discovery har i planene for Middle-earth. Hvilke andre historier skal filmatiseres?

Amazon kjører sitt eget løp og har satset stort på J.R.R. Tolkiens verden med The Rings of Power eller Maktens ringer, som til nå bare har sluppet én av fem planlagte sesonger.

Involveringen av Jackson, Walsh og Boyens kommer nok som en lettelse for mange fans, og gir et større håp for planene til Warner Bros. Discovery for Middle-earth.

Kilde: The Hollywood Reporter