©Netflix.

They Cloned Tyrone

Middels konspirasjon fra Netflix

I en forrykende mysterie-intrige blir en usannsynlig trio kastet inn i en rekke uhyggelige hendelser som leder dem på sporet av en ondsinnet regjeringskonspirasjon. Er det mulig å klone mennesker? Kan konspirasjonsteorier faktisk være ekte? Hva er greia med Tyrone?

Filmen starter lovende med en spennende introduksjon av hovedkarakterene, hver med sine unike personligheter og bakgrunnshistorier. Jamie Foxx sin karakter er frekk, overraskende morsom og kjapp i replikken. John Boyega spiller også rollen som Fontaine veldig godt. I They Cloned Tyrone blir vi dratt inn i en atmosfære av mystikk og intriger som lover en intens reise gjennom et tettvevd plot. Det er også tydelig at They Cloned Tyrone er en homage til søttitallets blaxploitation-filmer og det er en sjanger som absolutt burde få sin moderne renessanse. Skuespillerprestasjonene er gode og de små detaljene, som kostymer og kinematografi, er absolutt gjennomførte.

They Cloned Tyrone – John Boyega as Fontaine in They Cloned Tyrone. Cr. April Olivia Ewell/Netflix © 2023.

Det er uten tvil noen positive aspekter ved filmen. Det pulserende tempoet driver historien fremover og gir den en viss spenningsfølelse som holder publikum engasjert. Et par nøye regisserte actionsekvenser gir filmen noen nødvendige og gode øyeblikk, og den visuelle presentasjonen er absolutt solid. Men det er liksom ikke nok. Filmen blir dessverre litt for forutsigbar etter hvert som plottet utvikler seg. Vendingene i historien, som var ment å være sjokkerende, blir ganske tydelige tidligere i filmen, noe som reduserer deres slagkraft og overraskelseseffekt. Karakterutviklingen er tilstrekkelig og riktig, men det føles som om det mangler litt ekstra dybde som kunne ha gjort dem mer minneverdige og følelsesmessig engasjerende.

They Cloned Tyrone – (L to R) Teyonah Parris as Yo-Yo, Jamie Foxx as Slick Charles and John Boyega as Fontaine in They Cloned Tyrone. Cr. Parrish Lewis/Netflix © 2023.

Plottet lider også av noen klisjeer som vi har sett tidligere i lignende mysteriefilmer. Mens det er underholdende og holder interessen gående, klarer det ikke å skille seg ut fra mengden med unike eller originale elementer. Dette er litt skuffende, da filmen hadde potensiale til å være en mer uforglemmelig opplevelse. En annen bekymring er at mystikken og hemmelighetene som omgir regjeringskonspirasjonen blir ikke helt utforsket til fulle. Det føles som om noen tråder i plottet blir hengende og ikke blir tilfredsstillende avsluttet, noe som kan etterlate publikum med en følelse av ufullstendighet. Det er veldig synd, og jeg skulle virkelig ønske at dette ikke var tilfellet med denne filmen, men det er det dessverre.

Alt i alt er dette en grei blanding av spenning og mysterium, men den mangler det lille ekstra som ville ha gjort den virkelig bemerkelsesverdig. Selv om filmen har sine øyeblikk, blir den ikke helt i stand til å levere den dybden av intensitet og originalitet som jeg hadde håpet på da jeg så filmens trailer. Til tross for sine svakheter kan den absolutt tilfredsstille tilhengere av mysterie- og action-sjangeren, fordi det er absolutt ikke en dårlig film selv om mine forventninger ikke ble innfridd.

They Cloned Tyrone
4

Regissør
Juel Taylor
Skuespillere
John Boyega, Teyonah Parris, Jamie Foxx
Premiere
21.07.2023
Strømmetjeneste
Netflix
Sjanger
Fantasy/Mysterie/Komedie

Redaktør