The Out-Laws. (L to R) Pierce Brosnan as Billy, Adam DeVine as Owen, Ellen Barkin as Lilly, Nina Dobrev as Parker in The Out-Laws. Cr. Scott Yamano/Netflix © 2023.

The Out-Laws

Actionkomedie på sitt beste!

Regissør
Tyler Spindel
Skuespillere
Adam Devine, Nina Dobrev, Ellen Barkin, Pierce Brosnan
Premiere
07.07.2023
Strømmetjeneste
Netflix

I Out-Laws spiller Adam Devine rollen som Owen Browning, en ordentlig og pliktoppfyllende bankleder som står på randen av å gifte seg med sin store kjærlighet, Parker, portrettert av Nina Dobrev. Men når banken hans blir ranet av de beryktede Ghost Bandits under bryllupsuken, begynner Owen å mistenke at svigerforeldrene hans, fremstilt av Pierce Brosnan og Ellen Barkin, som nettopp har ankommet byen, kan være de fryktede «Out-Laws» (lovløse). Spenningsnivået stiger i denne actionfylte komedien mens Owen forsøker å avsløre sannheten og redde både bryllupet sitt og sin egen fremtid.

Denne filmen har jeg virkelig gledet meg til å se og den skuffet absolutt ikke. Noen ganger trenger man rett og slett å se en lettbeint actionkomedie og det er akkurat hva Out-Laws er. Det er morsomt, underholdende og masse gode actionscener. I traileren får man se at det oppstår en biljakt som går blant annet over en kirkegård og jeg vet ikke om det er det faktum at det er så upassende og uvanlig å se nettopp dette, at det gjør filmen enda morsommere. Det var ikke få ganger jeg lo mens jeg så denne filmen. Det er så mange rare situasjoner, så mange rare karakterer og så mye gøy musikk.

The Out-Laws. Adam DeVine as Owen Browning in The Out-Laws. Cr. Scott Yamano/Netflix © 2023.

Jeg tar meg selv i å lure på om rollen til Adam Devine er skrevet for akkurat han, fordi jeg tror helt ærlig at det ikke er så mange andre som funker så godt som en kjedelig superstreiting som skal møte foreldrene til sin forlovede for første gang og som beinhard bankraner som må gjøre ganske mange ukarakteristiske ting for å redde dama han skal gifte seg med om bare noen få dager. Devine er virkelig i slaget og for de som har et forhold til han fra før av, så kommer ikke denne filmen til å skuffe. Hans klønete og kleine fremstilling av banksjefen Owen Browning er akkurat det jeg ville forventet av han, om ikke bedre. Nina Dobrev sin karakter er ikke veldig synlig – dette er først og fremst Adam Devine (og litt Pierce Brosnan) sin film.

Pierce Brosnan og Ellen Barkin som Billy McDermott og Lilly McDermott. (©Netflix).

En av rollene spilles av selveste James Bond, Pierce Brosnan, og han klarer å være mystisk, skummel, kjekk og jeg mener at det nesten er litt synd at Brosnan ikke får spille skurk oftere fordi det mestrer han virkelig med glans. Brosnan burde spille denne typen roller oftere fordi han gjør seg så godt som bankraner. Dynamikken mellom Brosnan og Devine er både klein og intens, og det er så gøy å se på. Brosnan har også fått beholde sin irske stemme og det er så godt at han ikke har blitt amerikanifisert i denne filmen, fordi jeg tror at det ville gjort han kjedeligere rett og slett. Samspillet mellom Brosnan og Barkin er også gøy å se på. Begge to er veldig intense og det totalt motsatte av Owen Browning sine foreldre, spilt av Richard Kind og Julie Hagerty. Kind og Hagerty er kleine, småkranglete og ganske kjedelige.

The Out-Laws. (L to R) Richard Kind as Neil Browning, Adam DeVine as Owen Browning, Pierce Brosnan as Billy McDermott, Julie Hagerty as Margie Browning, Nina Dobrev Parker McDermott, Ellen Barkin as Lilly McDermott in The Out-Laws. Cr. Scott Yamano/Netflix © 2023.

Er dette verdens beste film? Nei – men noen ganger er det ikke nødvendig å se Citizen Kane for å bli underholdt. Det er en godt teknisk laget film og den gjør akkurat det den sier at den skal gjøre. Jeg setter like stor pris på en lettbeint actionkomedie som et dypt melodrama. Noen ganger vil jeg bare bli underholdt og kose meg i halvannen time, eller en time og tretti fem minutter som denne filmen er, uten å måtte bruke veldig lang tid på å tenke og forstå plottet. Out-Laws er perfekt fredagsunderholdning og vel verdt en titt!

Madelen Krogh

The Out-Laws
4