Succession Brian Cox

Succession – Sesong 4

Den rike, dysfunksjonelle familien Roy er tilbake for en siste sesong.

USA 2023
Serieskaper
Jesse Armstrong
Skuespillere
Brian Cox, Nicholas Braun, Kieran Culkin, Peter Friedman, Matthew Macfadyen, Sarah Snook, Jeremy Strong, Hiam Abbass
Sjanger
Drama
Premiere
27. mars 2023 (HBO Max)
Foto
HBO Max

Det er mange former for familie. Dysfunksjonelle og helt vanlige A4-familier, familier som elsker hverandre og familier som hater hverandre, og alt midt i mellom. Familien Roy er riktignok en av de mest dysfunksjonelle familiene det har blitt laget serie om. Likevel, uansett hvor mye de hater hverandre og ødelegger for hverandre, finnes det også kjærlighet der.

For de som har sett Arrested Development kan man si at Succession har mange likheter, minus det faktum at alle her er styrtrike og har større egoer. Livet i mediekonglomeratet Waystar RoyCo går sin gang, og maktkampene mellom søsknene som vi tidligere har sett i de forrige sesongene, er fortsatt i aller høyeste grad aktive.

Succession har et bredt spekter av karakterer, noen mer likandes enn andre. Roman Roy er fortsatt den samme gamle og for de som har sett de forrige tre sesongene kan jeg røpe at Roman fortsatt sender dick-picks og at han er like glad i eldre damer som han alltid har vært. En veldig god skuespillerpresentasjon av Kieran Culkin (ja, du leste rett, det er broren til Macaulay Culkin). Han er absolutt en av mine favorittkarakterer og Roman Roy er veldig godt skrevet. Cousin Greg, er… Cousin Greg. Tom Wambsgans, Shiv Roy sin ektemann, spilt av Matthew MacFadyen, prøver fortsatt å vinne sin svigerfars gunst og bli akseptert av svigerfamilien.

Brian Cox som Logan Roy.

Succession er en fiktiv serie, men det er ikke vanskelig å se at den kan være basert på og inspirert av en ekte familie i virkeligheten. Det er enkelt å trekke paralleller mellom Logan Roy og Rupert Murdoch og hans mediekonglomerat. Rupert Murdoch eier News Corporation og styrer et globalt medieimperium som inkluderer Fox News og The Times. Det kan være en av grunnene til at serien har blitt så populær, fordi det potensielt finnes en virkelig versjon av familien Roy der ute. Logan Roy eier Waystar RoyCo, mens Murdoch eier News Corporation.

Det er flott å se at noen velger å avslutte serien mens den fortsatt er på topp. Serieskaper Jeremy Armstrong gjør definitivt et riktig valg ved å gjøre dette. Det kan være fristende å strekke ut serien og plottet mer enn nødvendig (ja, jeg tenker på Billions), men Armstrong avslutter serien mens den fortsatt har høy kvalitet. Dette er beundringsverdig og samtidig forfriskende. Etter fire episoder er jeg også nysgjerrig på hvordan serien vil ende. Hva vil skje med familien Roy? Vil det bli mer konflikt mellom søsknene i familien? Vil ekteskapet mellom Tom og Shiv overleve eller ende i fullstendig kollaps?

Roman (spilt av Kieran Culkin), Shiv (spilt av Sarah Snook) og Kendall (spilt av Jeremy Strong).

Kostymer og klær spiller en viktig rolle for å fremheve en karakter, og når det gjøres på en god måte, kan det gå ubemerket hen. Det er derfor interessant å merke seg at Siobhan «Shiv» Roy har fått dårligere stil og blitt kledd i lite flatterende og ukomfortable klær som ikke passer karakteren. Selv om dette kanskje kun er noe man legger merke til hvis man ser nøye etter, er det likevel noe som vekker min nysgjerrighet og forståelse.

Jeg lurer på om dette er et bevisst valg for å vise at penger ikke kan kjøpe stil, eller om det rett og slett kan være en glipp fra kostymørerens side. Det virker usannsynlig at det er tilfeldig, og det kan tenkes at det har mer med å vise at Shiv ikke er like komfortabel med sin rolle i familieimperiet. Uansett årsak, viser dette at kostymer og klær spiller en viktig rolle i å forme en karakter og bidrar til å fortelle historien på en subtil måte.

Tom (spilt av Matthew Macfadyen) og Greg (spilt av Nicholas Braun).

Musikken som alltid ligger i bakgrunnen og den gjenkjennelige introen til hver episode er spesielt bemerkelsesverdig i Succession, og jeg la merke til det etter å ha sett de tre forrige sesongene. Nicholas Britell er ansvarlig for seriens soundtrack, og han har blitt nominert to ganger til Oscar for beste originalmusikk og har vunnet flere priser for musikken i Succession, inkludert en Emmy for beste tittelåt til en serie. Britells musikalske komposisjoner er en av de tingene som gjør serien enda bedre, og det er fortjent at han har mottatt så mange priser og nominasjoner for arbeidet sitt.

Succession er en perfekt blanding av satire og mørk humor. Vi får et innblikk i en familie som trolig hadde hatt godt av at minst tre av dem tok seg en tur til en psykolog, og at en av dem sendte færre dickpics. Serien er også en glimrende satire av en verden de fleste bare ser fra utsiden. Succession viser oss at penger ikke er alt og at selv i en dysfunksjonell familie finnes det kjærlighet.

Episodene i serien har en god flyt og dramaturgien er utmerket. Det er en veldig god serie, og jeg ser frem til å se hvordan serieskaper Jeremy Armstrong velger å avslutte historien om familien Roy.

Madelen Krogh

Succession – Sesong 4
5