Richard, spurven som trodde han var en stork er tilbake!

Se teaseren til filmen om å finne sin plass i flokken.

Tittel
Richard Storken og den mystiske juvelen
Regissør
Mette Tange, Benjamin Quabeck
Hovedroller
Oskar Fjeldstad-Bergheim, Amina Mohamud, Haddy N’jie, Bjarte Hjelmeland, Jonas Oftebro, Paul Ottar Haga, Nils Ole Oftebro, Anette Hoff
Manusforfattere
Reza Memari & Philip Lazebnik, Benjamin Quabeck & Mette Tange
Premiere
21. april 2023

Richard Storken (2017) får endelig en oppfølger! En ambisiøs animasjonsfilm for hele familien med en stjernespekket norsk cast, med familien Oftebro i spissen, i Richard Storken og den mystiske juvelen.

I 2017 ble over 100 000 nordmenn sjarmert av spurven Richard som trodde han var en stork da filmen Richard Storken hadde premiere. Kritikere og publikum forelsket seg i en fortelling om tilhørighet og identitet, satt til et fargerikt og originalt univers. Internasjonalt ble filmen solgt til 155 land og sett av over 4 millioner publikummere på kino.

Nå som Richard har blitt tenåring, er han tilbake i oppfølgeren Richard Storken og den mystiske juvelen som har norsk kinopremiere 21. april. Du kan allerede nå se den første traileren og gjenoppleve skuespillergalleriet fra forrige film – samt noen helt nye stemmer.

-Å lage animasjonsfilm er som å fortelle en vits for så å vente tre år for å se om noen ler,» sier produsent Kristine Knudsen og siterer Pete Docter fra Pixar.

-Å kunne vende tilbake til dette universet med en film av så høy kvalitet er kjempespennende, og vi gleder oss til å vise frem hva vi har fått til. Vi har lagt listen høyere i både historiefortelling, animasjon og visuell stil. Eventyret er enda mer storslått og morsomt denne gangen – og vi har musikk som får barna til å danse i kinosetene, sier Knudsen.

Et topplag i cast og crew

Oscar Fjeldstad-Bergheim er tilbake som stemmen til spurven Richard, og vi får gjenforening med Jonas Hoff Oftebro som Max, Anette Hoff som Storkemamma og Nils Ole Oftebro som Storkepappa. Haddy N’jie er også tilbake som Olga uglen og Bjarte Hjelmeland som undulaten Kiki.

Blant de nye nøkkelrollene har vi debutanten Amina Mohamud som stemmen til spurvelederen Samia, og Paul Ottar Haga som stemmen til den onde påfuglen Zamano.

Filmen er regissert av debutantene Mette Tange fra Danmark og tyske Benjamin Quabeck. Tange har tidligere jobbet som animatør på blockbustere som «Minions», «Syng» og «Det regner kjøttboller». Manus er utviklet av Reza Memari, som også skrev den første filmen, og Philip LaZebnik, som tidligere har skrevet manus for storfilmer som «Prinsen av Egypt», «Mulan» og «Pocahontas».

Om filmen

Richard, den lille spurven som tidligere trodde han var en storkefugl, nyter å tilbringe vinteren ved Den store innsjøen i Afrika. Men når han ikke vinner konkurransen om å bli flokkleder-trainee, bestemmer han seg for å rømme fra redet og storkefamilien. Sammen med vennene sine, Olga og Kiki, legger Richard ut på et eventyr til en fargerik by midt i ørkenen.

På reisen blir de kjent med Samia og hennes spurveflokk, og blir involvert i et farlig oppdrag for å redde dem fra den skumle påfuglen Zamano. Deres eneste sjanse til å sette spurvene fri, er at de må løse en gåte og finne den mystiske juvelen sammen.