Tom Hardy

15. september 1977

Tom Hardy er som en heftig, høylytt russebil: Uforutsigbar og til tider ute av kontroll, men også umulig å ignorere. Enten han er den innesluttede, men intense Max i Mad Max: Fury Road, eller en sjarmør som Eames i Christopher Nolans Inception, sørger Hardy for at du knytter setebeltet godt og henger med på ferden.

I Inception glir Hardy inn som et pust av frisk luft i en film som ellers risikerer å forsvinne i sin egen høykonseptuelle tåke. Uten ham kunne den ha endt opp som en dørgende kjedelig forelesning om drømmer. Eames, rollefiguren han spiller, kan endre identitet i drømmeuniverset like enkelt som du og jeg skifter sokker.

Glem for all del ikke hans uforglemmelige Bane i The Dark Knight Rises. Med en maske og en stemme som minner litt om en diabolsk dørselger, trekker han deg inn i en verden av kaos og vold som få andre Batman-skurker har klart.

Og om vi skal gå over på den nerdete siden, ser vi han også i den omdiskuterte sci-fi-kalkunen Star Trek: Nemesis. Her prøver Hardy å fylle stjerneskoene til ingen ringere enn Jean-Luc Picard som hans ondskapsfulle klon. Det blir som å se Picard i full pubertet, og si hva du vil om filmen, men Tom Hardys rolle i den er rett og slett herlig på en Bond-skurk-aktig måte.

Tom Hardy har en arsenal av roller bak seg, fra flørting i This Means War til alvor i krigsfilmen Dunkirk. Uansett hva han tar på seg, blir resultatet en uforglemmelig tur med svinger, hopp og en uforholdsmessig mengde ekplosjoner.

Fremover kan vi se ham i flere forskjellige sjangere. I 2023 inntar han lerretet i The Bikeriders, en film som utforsker Amerikas motorsykkelkultur. Og som om det ikke var nok, kan vi glede oss til enda en runde med Venom i 2024. Bare å glede seg!

Skribent