©Another World Entertainment

Cobweb

Skrekkelig forutsigbart og kjedelig.

I Cobweb følger vi en åtte år gammel gutt på en halsbrekkende reise inn i det ukjente og mystiske. Hjemmet hans, en gang en trygg havn, blir nå hjemsøkt av mystiske bankelyder. Hvem er det på andre siden av veggen? Gjennom guttens øyne avdekkes en dyster hemmelighet som truer med å rive familien hans fra hverandre.

Dette er en godt kjent oppskrift på horror. En ung gutt, et skremmende hus, og en serie mystiske bankelyder. Cobweb prøver å vri og vende på denne kjente formelen, men ender opp med å levere en forutsigbar opplevelse som mangler den nødvendige gnisten. Det er ikke spennende nok og når det først er spennende så er ikke filmen spesielt troverdig som gjør at den faller sammen. Det blir rett og slett ganske tamt og ikke spesielt interessant.

Hva er det på andre siden av veggen? (©Another World Entertainment)

Selv om skuespillerne gjør sitt beste for å gi liv til karakterene, blir de fanget i et plot som aldri virkelig overrasker. Det hjelper heller ikke at Lizzy Caplan, en skuespiller som jeg i aller høyeste grad anser for å være en god skuespiller, rett og slett er ikke funker. Caplan blir aldri troverdig nok som en falsk og destruktiv mor. Jeg vet ikke om det er manuset som ikke har funka, men Caplan spiller rett og slett dårlig skuespill. Gutten, som forøvrig er veldig godt spilt av Woody Norman, er drevet av sin nysgjerrighet og følger en standard sti av oppdagelser som fører til den uunngåelige avsløringen av en mørk familiehemmelighet. Likevel er han en av få karakterer i filmen som man får sympati med, spesielt fordi vi ser at han blant annet blir mobbet og fordi han er et barn. De såkalte «skumle» foreldrene byr heller ikke på noen ekte overraskelser, da deres motiver og handlinger er klisjéfylte og lite overbevisende.

Cobweb lider nok dessverre litt av at den blir utgitt på feil tidspunkt, fordi jeg tror jeg ville likt den bedre om den kom rundt Halloween, ettersom Halloween tar så stor plass i filmen. Det føles rart å se en film som virkelig oser Halloween så tidlig som i august. Jeg tenkte også flere ganger da jeg så filmen at den mystikken som er rundt bankelydene bygges opp med utrolig lite originalitet, og det gjør at det er lett forutsi hvert trinn av handlingen. Jeg vil ikke se en film jeg føler at jeg har sett før. Gi meg noe nytt! Visuelt mangler filmen også det som skulle til for å skape en virkelig skremmende atmosfære. Selv om noen av scenene er pent filmet, klarer den ikke å fange den urovekkende stemningen som er nøkkelen til vellykket skrekkfilm. Det blir for tamt og ikke spesielt skummelt.

Skinnet kan bedra. (©Another World Entertainment)

Alt i alt er Cobweb en film som dessverre faller inn i fella med å lene seg altfor tungt på velprøvde elementer uten å tilføre noe nytt eller spennende. For de som er kjent med sjangeren, vil opplevelsen føles som en gjentagelse av tidligere sett, og selv om den kan appellere til de som er nye innen skrekkfilmer, vil den skuffe de som søker en dypere og mer engasjerende historie. Jeg føler også at jeg har sett denne filmen før, bare at da het den The Barbarian og var mye bedre laget. Omtrent ti minutter inn i Cobweb ble det veldig tydelig for meg at her er det noen som er inspirert av The Barbarian, men liksom ikke fått det helt til. Nei, dropp Cobweb og se heller The Barbarian. Den er så mye bedre.

Cobweb
2
Regissør
Samuel Bodin
Skuespillere
Woody Norman, Antony Starr, Lizzy Caplan, Cleopatra Coleman
Sjanger
Skrekk
Premieredato
25.08.2023