BIRD BOX (L to R) GONZALO DE CASTRO as ROBERTO, GEORGINA CAMPBELL as CLAIRE, MARIO CASAS as SEBASTIAN, NAILA SCHUBERTH as SOFÍA in BIRD BOX. Cr. ANDREA RESMINI/NETFLIX © 2022

Bird Box Barcelona

Spansk snorkefest.

Etter at en enhet av mystisk opprinnelse utsletter verdens befolkning og tvinger observatørene til å ta sine egne liv, begynner Sebastián og hans datter sin tilsynelatende uendelige kamp for overlevelse i Barcelona.

Bird Box Barcelona er basert på den samme historien som den første Bird Box filmen. Men det er likevel noen ting som er annerledes enn den første filmen. Det er dessverre synd at dette avsløres i løpet av filmens første ti minutter. Det er et rart filmatisk grep å avsløre noe som er så viktig i filmens historie så tidlig og det fjerner spenningen som den første filmen har. Det gjør filmen kjedelig og uinteressant. Selv om Barcelona er en fantastisk vakker by, klarer ikke regissøren å utnytte dens estetiske potensial. De få actionsekvensene som er til stede, er dårlig koreografert og mangler intensitet.

Naila Schuberth og Georgina Campbell i Bird Box Barcelona. (© Netflix).

Jeg hadde litt forventninger til Bird Box Barcelona ettersom jeg likte Bird Box så godt da den kom. Hvor ille kan det bli liksom? Bird Box med Sandra Bullock var et friskt og annerledes pust innenfor horror og det er sånne ting jeg setter pris på ved en film. Etter at jeg så traileren til Bird Box Barcelona ble jeg også enda mer gira, men der kom dessverre et velkjent problem til syne. Trailere som avslører alt for mye. Traileren inneholder dessverre de fleste gode scenene som er i filmen og det fjerner noe av gleden med å se hele filmen.

For all del, det er ikke en teknisk dårlig laget film, men den er helt ærlig ikke så veldig interessant eller spennende. Den er for flat, det er for lite spenning og for lite intriger. Filmen oser av at noen høyt oppe i systemet har bestemt seg for å tjene mest mulig penger på en film som ganske mange likte, og dermed sette i gang med å lage spinoffs. Det er tydelig at det er penger som er det viktigste her – ikke manus. Hovedrolleinnehaverne klarer ikke å gi sine karakterer den nødvendige dybden og følelsesmessige nyanser som denne filmen så sårt trenger og burde ha. Dialogen virker kunstig og unaturlig, og det er utrolig vanskelig å bli investert i deres skjebne.

Ikke akkurat en femstjerners hotellseng. (©Netflix).

Bird Box Barcelona inneholder alle klisjeene man finner fra klassiske overlevelsesfilmer, men det gjøres dessverre ikke på en veldig god måte. Det er synd fordi Bird Box Barcelona har masse potensial, men den er gjennomsyret av et dårlig og uferdig manus, og et mislykka forsøk på å koble religion inn i et konsept som absolutt ikke funker. Den er ekstremt forutsigbar og den mangler originalitet, engasjement og evnen til å berøre følelsene til publikum. Bird Box Barcelona markedsføres som en horror i likhet med den første Bird Box, men Barcelona er et godt stykke unna horror etter min mening. Det er en dårlig actionfilm som jeg har sett før, da ofte mye bedre laget og mer interessant.

Dette var tamme, kjedelige og dårlige greier. Se heller Bird Box med Sandra Bullock og sett punktum der. Den er så mye bedre som en enkeltstående film.

Madelen Krogh

Bird Box Barcelona
2
Regissør
David Pastor, Àlex Pastor
Skuespillere
Georgina Campbell, Mario Casas, Diego Calva
Land
Spania
Premiere
14.7.2023
Strømmetjeneste
Netflix