Flere Ringenes Herre-filmer på vei!

Warner Bros, New Line Cinema og Embracer Group har inngått avtale.

Det svenske gaming-studioet Embracer Group, som eier filmrettighetene til Middle-earth har inngått avtale med Warner Bros. og New Line Cinema for å lage nye filmer basert på JRR Tolkiens episke fantasy-verden.

Peter Jackons episke filmtrilogier basert på JRR Tolkiens Ringenes Herre-bøker er på toppen av favorittlisten for mange fantasy-fans. Den første filmen kom ut i 2001, og filmene feirer i disse dager 20-årsjubileum. Senere har vi sett både en trilogi basert på JRR Toliens bok Hobbiten og i fjor kom Amazons gigantiske serie The Rings of Power, som var bare den første av fem planlagte sesonger.

Nå kan det se ut til at vi vil få flere filmer basert på dette store fantasy-universet. Blekket på kontrakten har bare så vidt tørket, og det er for tidlig til å spekulere i hvilke deler av Tolkiens massive fantasy-verden som vil være grunnlaget for de nye historiene som skal bli fortalt. Her er det nok å ta av.

Direktør for Freemode (som er en del av Embracer) Lee Guinchard, sa nylig i en uttalelse:

«Vi forstår hvor verdsatt disse verkene er, og sammen med våre partnere i New Line Cinema og Warner Bros. planlegger vi å hedre fortiden, se mot fremtiden og overholde det høyeste nivået av kvalitet og produksjonsverdi.»

Peter Jackson er også involvert, og forteller: «Warner Brothers og Embracer har holdt oss oppdatert hele veien. Vi ser frem til å snakke mer med dem og høre om deres visjon for filmserien i tiden fremover.»

Mer Middle-earth på kino? Slik jeg ser det, så er det ikke mye som kan håpe på å nå opp til det nivået Peter Jackson og hans team klatrer for over 20 år siden. Men jeg er forsiktig optimistisk, spesielt om Peter Jackson faktisk blir involvert.

Hva med dere?

Kilde: The Hollywood Reporter

Skribent