Ibelin

Denne episoden bør du ikke gå glipp av! Denne gangen tar vi for oss den prisvinnende nye hybrid-dokumentaren «Ibelin». Filmen handler om Mats «Ibelin» Steen, som levde mye av sitt 25-år lange liv online i spillet World of Warcraft, før han døde av en medfødt muskelsykdom. NRK-artikkelen om ham, som kom ut for noen år siden, var den mest leste noen sinne…og med god grunn.

Med oss har vi regissør Benjamin Ree og Kai Simon Fredriksen (som medvirker i filmen), samt Eirik Bull(Filmmagasinets tidligere redaktør). Sammen forteller Benjamin og Kai om dokumentarprosjektet, om Mats som person og samarbeidet med familien hans for å lage filmen. Vi diskuterer temaer som vennskap, World of Warcraft og hvilken sosial betydning gamingkulturen kan ha for mange. Vi kommer også inn på animasjonene i filmen, publikumsreaksjonene, tankene bak dokumentaren og møtene med både Netflix og spillselskapet Activision Blizzard. En mer rørende og meningsfull historie skal man lete lenge etter.

Gjester
Benjamin Ree, Kai Simon Fredriksen og Eirik Bull
Produsent og programleder
Thor Aaberg
Musikk
Francesco Hygen Puddu
Lyd og teknikk
Thor Aaberg
Podcastprodusent og skribent