Superman James Gunn David Corenswet 2025
DC Studios

Første scener i James Gunns Superman filmet på Svalbard

Er det en fugl? Er det et fly? Nei, det er Superman på Svalbard!

James Gunns nye Superman-film, som nylig endret navn fra Superman Legacy til kun Superman, har filmet sine første scener i Norge.

Guardians of the Galaxy-regissøren delte med Svalbardposten at de første scenene i den nye storfilmen ble filmet i Adventdalen på Svalbard for når Superman flykter til isfestningen.

– Vi ønsket et sted som var vakkert og som føltes som å være midt ute i Arktis, og så derfor på flere steder i verden.

Om hvorfor de endte opp med Svalbard, svarte han:

– For det første er det den naturlige skjønnheten. Men også det at du finnet et variert landskap her som du ikke finner andre steder. Naturen gir en spesiell følelse, sier Gunn til avisen.

Nye filmer og serier fra DC-universet er på vei

I januar 2023 avslørte James Gunn planene for DC Studios fremover og hvordan både live-action, animasjonsfilmer og spill kommer til å kobles sammen. Her annonserte han blant annet Superman (som han selv regisserer), The Authority, The Brave and the Bold (ny Batman-film), Supergirl: Woman of Tomorrow og mange flere titler.

Superman blir den første filmen i omgjøringen av DC-universet og har premiere juli 2025. Samme måned som Marvel Studios’ Fantastic Four.

Man of Steel spilles av David Corenswet, ved siden av blant andre Rachel Brosnahan som Lois Lane, Nicholas Hoult som Lex Luthor, Isabela Merced som Hawkgirl, Nathan Fillion som Guy Gardner aka Green Lantern, Wendell Pierce som Perry White og mange flere stjerner som de ikoniske DC-karakterene.