cal kestis star wars jedi cameron monaghan
Cameron Monaghan har noen krav om han skal spille Cal Kestis i live-action (EA/Showtime)

Når får vi sett Cal Kestis i live-action Star Wars? Cameron Monaghan er med så lenge det føles riktig

Cameron Monaghan deler kravene sine for en live-action adapsjon av Star Wars-karakteren hans Cal Kestis.

Gotham-stjerna Cameron Monaghan debuterte i Star Wars-universet i 2019 via det populære spillet Star Wars Jedi: Fallen Order som en ny Jedi Padawan, Cal Kestis.

I 2023 returnerte han til rollen med oppfølgeren Star Wars Jedi: Survivor. Om du ikke har prøvd noen spillene ennå må du kaste deg over det asap!

Monaghan har allerede gjennom spillserien fått mye ros fra både kritikere og Star Wars-fans, og det er bare spørsmål om tid (og sikkert mange andre grunner) før vi får sett ham i live-action på film eller serie.

Han har allerede bevist sterke skuespillerprestasjoner via serier som Shameless, Gotham og mange andre serier. I tillegg skal han spille i den lenge etterlengtede tredje utgaven Tron: Ares regissert av vår egne Joachim Rønning. Så erfaring med store franchise-prosjekter kommer!

Men Monaghan har noen krav om han noen gang skal være med å introdusere karakteren til live-action.

Star Wars Jedi Survivor Cameron Monaghan Cal Kestis
Cal Kestis spilt av Cameron Monaghan (EA)

–  Det må føles riktig.

Selv om en live-action-versjon av Cal Kestis frister, ønsker ikke Monaghan at han skal være med helt uten videre. Under  FanExpo Vancouver 2024 delte den unge skuespilleren noen tanker med The Direct rundt temaet. Han ble spurt om han fortsatt er interessert i å spille Cal i et live-action-prosjekt.

– Det må føles riktig. Jeg mener at det må fortsette historien eller karakteren på en eller annen måte. Jeg ønsker ikke at han bare dukker opp for å henge rundt. Vil at han skal bety noe og ha en betydning for selve karakteren. Så det må gi mening. Men under rette omstendigheter, ja, helt klart.

Det er absolutt ingen dum mening å ha når det kommer til sin egen karakter og hvordan historien hans har blitt bygd opp i løpet av to gode spill. Star Wars har jo bitt litt på cameo-basillen med de siste seriene sine og det er nok det Monaghan ønsker å unngå.

Spillserien er allerede knyttet til Star Wars-universet og vi har sett elementer som har knyttet det sammen. Nylig ble det annonsert at hit-serien The Mandalorian med Pedro Pascal og Grogu får en egen filmatisering og kan forventes på kinolerretet. Det blir utrolig spennende!