ferrari adam driver, michael mann
Adam Driver som Enzo Ferrari i Ferrari (NEON)

Ferrari med Adam Driver og Penélope Cruz får norsk premiere, men ikke på kino

Snart kan du se Ferrari på Prime Video.

Michael Manns nyeste storfilm Ferrari har vært et stort tema etter verdenspremieren på filmfestivalen i Venezia.

I biografifilmen spiller Adam Driver legenden Enzo Ferrari i en historie basert på boken Enzo Ferrari: The Man and the Machine skrevet av Brock Yates.

Vi følger Enzo og kona Laura (Penélope Cruz) sommeren 1957. De har mistet sin eneste sønn, selskapet de har bygd sammen er på randen til konkurs og ekteskapet er turbulent. Enzo er nødt til å ta desperate tiltak og satser hele formuen sin på Mille Miglia, et 16000 kilometer billøp gjennom Italia.

I 2023 ble mange film- og serieproduksjoner påvirket av den viktige SAG-AFTRA-streiken, men Ferrari hadde fortsatt lov til å promotere filmen. Siden den er under NEON er det en indie-film og var dermed én av et utvalg filmer som kunne holde på som vanlig. Det er grunnen til at de kunne møte opp på filmfestivalen i Venezeia.

Vi har ventet i spenning på om filmen noen gang ville få en norsk distributør og sendt på kino. Tenk om vi kunne fått sett den spektakulære produksjonen til Michael Mann på stort lerret? Dessverre får ikke nordmenn mulighet til det allikevel.

Men nå deler Prime Video i en pressemelding noe spennende. Ferrari har premiere på Prime Video 24. februar. Selv om det ikke er det samme som å se den på kino gleder vi oss til å i det hele tatt få sett den. Om datoen gjelder kjøp og leie også er vi ennå usikre på.