©Apple

Ridley Scotts «Napoleon» invaderer stua 9. januar

Ridley Scotts kritikerroste actiondrama Napoleon blir tilgjengelig for digital leie og kjøp fra og med tirsdag 9. januar (se nedenfor). Lanseringen skjer i samarbeid med Sony Pictures Home Entertainment i over 100 land, før filmen blir tilgjengelig for strømming på Apple TV+.

Joaquin Phoenix spiller hovedrollen som den franske keiseren og øverstkommanderende i Napoleon. Scott har regien, mens David Scarpa står for manuset. Filmen skildrer Napoleons raske og nådeløse vei til keisermakten, gjennom hans ofte stormfulle forhold til sin kone og store kjærlighet Josephine (spilt av Vanessa Kirby). Filmen fanger opp Napoleons berømte slag og hans utrettelige ambisjoner som en enestående krigsstrateg.

Etter premieren på kino har Napoleon mottatt ros fra kritikere. Filmen har blitt inkludert på Oscar-akademiets «shortlist» i kategoriene Beste sminke og hår, Beste lyd og Beste spesialeffekter, samt på EE British Academy of Film and Television Arts Awards’ «long list» i flere kategorier. I tillegg har filmen mottatt en nominasjon til Critics Choice Awards for Beste kostyme.

Produksjonsselskapene bak filmen er Apple Studios og Scott Free Productions. Napoleon er produsert av Scott, Kevin Walsh, Mark Huffam og Phoenix. Michael Pruss og Aidan Elliott er utøvende produsenter.

Her kan du se Napoleon. Listen over strømmetjenester oppdateres fortløpende: