©Hulu

The Last of Us sesong 2: Kaitlyn Dever bekreftet til rollen som Abby

HBO har offisielt bekreftet at skuespiller Kaitlyn Dever blir en del av rollebesetningen i den andre sesongen av The Last of Us. Dever, anerkjent for sine roller i Booksmart, Unbelievable og science fiction-grøsseren No One Will Save You, skal spille karakteren Abigail «Abby» Anderson.

Den første sesongen av The Last of Us, som hadde premiere i januar 2023, har raskt blitt et globalt fenomen og satte rekord som den mest sette serien noensinne på HBO Max i Norge. Serien ble nylig tildelt åtte Emmy-priser, flere enn noen annen serie i år, inkludert en pris for norske Espen Nordahl og Storm Studios for deres arbeid med visuelle effekter.

The Last of Us, basert på det populære videospillet utviklet av Naughty Dog, foregår tyve år etter kollapsen av den moderne sivilisasjonen. Historien følger en overlevende ved navn Joel, spilt av Pedro Pascal, som blir tildelt oppdraget om å smugle den 14 år gamle Ellie, spilt av Bella Ramsey, ut av en karantenesone. Dette oppdraget, som først virker enkelt, utvikler seg til en brutal og utfordrende reise på tvers av USA, hvor de to hovedpersonene må samarbeide for å overleve.

Kaitlyn Dever slutter seg til et allerede stjernespekket ensemble, med Pedro Pascal som Joel, Bella Ramsey som Ellie, og andre talentfulle skuespillere som Gabriel Luna, Anna Torv og Nico Parker. Craig Mazin og Neil Druckmann, seriens executive produsenter, medskapere, manusforfattere og regissører, uttrykker stor entusiasme for Devers tilslutning til serien, og understreker deres fokus på å finne skuespillere som kan bringe spillkarakterene til live med autentisitet og dybde.

The Last of Us er produsert av PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint og Naughty Dog, og er en samproduksjon med Sony Pictures Television. Serien er executive produsert av Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan og Rose Lam.