©HBO

HBO Max deler høydepunktene fra 2023 – og hva som kommer i 2024

2023 har vært et år preget av betydelige premierer på HBO Max. Her er en gjennomgang av de mest sette seriene på tjenesten i 2023, inkludert den norske serienyheten Knekt, samt hva som er i vente for 2024.

Året som har gått på HBO Max

2023 fikk en pangstart med premieren på The Last of Us. Den kritikerroste publikumsfavoritten ble et globalt fenomen og seilte opp som den mest sette serien noensinne på HBO Max i Norge. Serien, som blant annet ble kåret til årets beste TV-serie av NRK P3, har fått 24 nominasjoner til den kommende Emmy-utdelingen som går av stabelen i januar 2024.

the last of us
The Last of Us (©HBO)

Den prisbelønte HBO-dramaserien Succession fikk en uforglemmelig avslutning da Roy-familien ble gjenforent for aller siste gang i seriens fjerde sesong. En av episodene ble filmet i Norge, og publikum fikk gleden av å se Alexander Skarsgårds karakter, Lukas Matsson, spise Ahlgrens biler og diskuterte med sin kommunikasjonssjef, Ebba, spilt av Eili Harboe.

I juni feiret vi 25-årsjubileet til Sex and the City og fikk samtidig et nytt kapittel av seerfavoritten And Just Like That… som bød på et etterlengtet gjensyn med den ikoniske Samantha Jones. I sesongfinalen ble det bekreftet at vi kan se frem til en tredje sesong av den populære oppfølgerserien.

I august var det premiere på en ny, norsk serie fra skaperne av Hvite Gutter, Knekt, om tre kompiser som starter en illegal pokerklubb for å tjene raske penger, uten å egentlig vite hva de begir seg ut på. Serien ble omtalt som «norsk kvalitet på veldig høyt, internasjonalt nivå» av Nettavisen (terningkast 5/6) og står nå igjen som en av årets mest sette seriepremierer på HBO Max i Norge.

Knekt (©HBO)

Andre populære seriepremierer fra det siste året inkluderer miniserien Love & Death som forteller den sanne historien om Candy Montgomery (Elizabeth Olsen) og mordet på hennes nabo Betty Gore, samt den mye omtalte serien The Idol som følger Jocelyn (Lily-Rose Depp), en artist som er villig til å gjøre alt for å bli USAs neste store popstjerne. Krimdramaet Full Circle, regissert av Steven Soderbergh, ble møtt med strålende kritikk i norske og internasjonale medier.

Blant årets mest populære filmer på HBO Max, finner vi Warner Bros.-suksesser som The Flash, en nyhet fra DC-universet, og blockbuster-oppfølgerne Meg 2: The Trench og Shazam! Fury of the Gods.

De ti mest sette seriene på HBO Max i Norge i 2023:

 1. The Last Of Us
 2. And Just Like That… sesong 2
 3. Succession sesong 4
 4. The Idol
 5. Love & Death
 6. Full Circle
 7. Young Sheldon sesong 6
 8. Knekt
 9. Rick And Morty sesong 7
 10. White House Plumbers

De fem mest sette filmene på HBO Max i Norge i 2023:

 1. Meg 2: The Trench
 2. Shazam! Fury Of The Gods
 3. The Flash
 4. Magic Mike’s Last Dance
 5. Evil Dead Rises

*Tallene gjelder perioden januar til november 2023 og inkluderer ikke Barbie, som ble tilgjengelig 15. desember.

Kommer i 2024 på HBO Max

2024 byr på spennende premierer på HBO Max. Blant de mest forventede er The Regime med Kate Winslet, The Sympathizer fra Park Chan-wook, og nye sesonger av True Detective, Curb Your Enthusiasm, Tokyo Vice, samt The Jinx.

True Detective: Night Country – Premiere 15. januar 2024

I denne mørke og mystiske serien forsvinner åtte menn sporløst fra en arktisk forskningsstasjon i Ennis, Alaska. Etterforskerne Liz Danvers (Jodie Foster) og Evangeline Navarro (Kali Reis) må grave dypt i mørket for å avdekke hemmeligheter under den evige isen. Serien består av seks episoder.

The Regime – Premiere 4. mars 2024

En ny miniserie som utforsker et autoritært regime i nåtidens Europa. Fra innsiden av palassets vegger følger vi regimets kollaps. Serien har et stjernelag med Kate Winslet, Matthias Schoenaerts og flere, og består av seks episoder regissert av Stephen Frears og Jessixa Hobbs.

The Regime (©HBO)

The Tourist sesong 2

Etter et år på flukt, begynner livet til Elliot (Jamie Dornan) og Helen (Danielle Macdonald) å stabilisere seg. Deres retur til Irland for å utforske Elliots fortid fører imidlertid til uventede og farlige konsekvenser.

Tokyo Vice sesong 2 – Premiere i februar 2024

Basert på journalisten Jake Adelsteins egne erfaringer, gir denne serien et dyptgående blikk inn i Tokyos underverden på 90-tallet. Serien er skapt og produsert av J.T. Rogers.

Tokyo Vice (©HBO)

Curb Your Enthusiasm sesong 12 – Premiere i februar 2024

Denne populære komiserien, med Larry David i hovedrollen, går inn i sin tolvte og siste sesong. Serien fortsetter å utforske David sin tendens til å skape kaos i sitt tilsynelatende perfekte liv.

The Jinx: Part Two

Denne oppfølgeren til den banebrytende dokumentarserien fra 2015 fortsetter å utforske saken rundt Robert Durst. Med nytt materiale og intervjuer, dykker serien dypere inn i denne komplekse og sjokkerende historien.

The Jinx: Part Two (©HBO)

The Girls on the Bus

En ny politisk dramaserie som følger fire kvinnelige journalister på jakt etter sannheten bak mangelfulle presidentkandidater. Inspirert av et kapittel i Amy Chozicks bok Chasing Hillary, kombinerer serien humor og drama.

The Sympathizer

En satirisk spionthriller som finner sted ved slutten av Vietnamkrigen. Serien, med Robert Downey Jr. i en av hovedrollene, er basert på Viet Thanh Nguyens Pulitzer-prisvinnende roman.

The Sympathizer (©HBO)

House of the Dragon sesong 2 – Premiere sommeren 2024

Fortsettelsen av denne populære serien følger en splittet kongefamilie som leder riket mot borgerkrig. Med Emma D’Arcy og Olivia Cooke i hovedrollene.

Skribent