©Lionsgate

Keanu Reeves

2. september 1964


Keanu Reeves er et fenomen, et kulturelt ikon hvis skikkelse har krysset grenser på en måte få andre har klart. Og nei, vi snakker ikke bare om hans evne til å kaste seg forbi kuleregn i sakte film, eller få de beste ansiktsutrykkene fra Hugo Weaving! Født i Beirut, oppvokst i Toronto, og nå bosatt i Hollywood, har Keanu blitt en av de mest gjenkjennelige ansiktene i filmverdenen. Men hva er det som gjør denne mannen så fascinerende?

Først og fremst, la oss anerkjenne at han ikke er en Meryl Streep når det kommer til skuespill. Keanu er ofte kritisert for sin tilsynelatende mangel på emosjonell rekkevidde. Men i stedet for å se det som en svakhet, har han gjort det til en styrke. Det er som om han sa, «Jeg har ikke mange følelser, men de jeg har skal jeg bruke til det fulle.» Resultatet er en samling av roller der han spiller alt fra en surfende FBI-agent i Point Break til en kjærlighetssyk tidreisende i The Lake House. Og selvfølgelig, hvem kan glemme ham som Neo i The Matrix eller den urokkelige John Wick?

Keanu er også en mann av få ord, både på lerretet og i virkeligheten. Han er kjent for sin beskjedenhet og hans altruistiske handlinger. Du har kanskje hørt historier om hvordan han ga bort sin lønn til filmcrewet eller hvordan han tilfeldigvis har sittet ved siden av fremmede på T-banen. Det er som om han vet noe vi ikke vet, et slags «Matrix» av medmenneskelighet som vi alle kan lære av.

Så, hva med hans forhold til Norge? Vel, det er ikke mye å si, bortsett fra at hvis Keanu skulle bestemme seg for å pensjonere seg her, ville han passe perfekt inn i den norske naturen — rolig, beskjeden og mystisk som de mørke skogene og fjordene. Men kanskje det ikke blir nødvendig. Keanu ser ut til å ha funnet ungdomskilden og har ingen planer om å forsvinne fra våre skjermer med det første.

Keanu vinner kanskje ikke Oscar for sine skuespillerprestasjoner med det første, men det er noe ved ham som gjør at vi bare ikke kan få nok. Kanskje det er hans uforklarlige karisma eller hans evne til å få oss til å reflektere over livets store spørsmål mens han plaffer ned skurker. Uansett hva det er, er det helt klart at Keanu Reeves har skapt en plass for seg selv i popkulturen.

«I love movies. Gosh, I love movies! I love watching them, and I love making them.»

-Keanu Reeves
Skribent