©Warner Bros. Pictures

Zendaya

1. september 1996

Zendaya Maree Stoermer Coleman, født 1. september 1996, har maktet å navigere fra barnestjernestatus og forbi alle skjærene til voksen suksess på en måte som ville gjort selv en dreven sjøkaptein stolt. Fra Disney-seriene Shake It Up og K.C. Undercover til Primetime Emmy-vinnende roller; hun har merket av for flere milepæler før fylte 30 enn de fleste gjør i løpet av et helt liv.

Hennes voksenrolle i HBO-serien Euphoria som Rue Bennett, har ikke bare gitt henne anerkjennelse fra kritikere, men også fra foreldre som endelig kan stå over skulderen på ungdommen sin og nikke godkjennende til TV-skjermen. Rollen har vist at Zendaya kan håndtere komplekse karakterer og emner med stor dybde, noe som har gitt henne en Emmy.

Når det gjelder film, har Zendaya vært alt fra trapesartist i The Greatest Showman til superheltens drømmejente i Spider-Man: Homecoming. Og sist, men absolutt ikke minst, spilte hun i Denis Villeneuves Dune, som enkelte av oss anser som en av tidenes beste filmer!

Zendaya har også en klesstil som kunne gjort en moteredaktør grønn av misunnelse. Hun behandler hver offentlig opptreden som en mulighet til å vise stil, noe som gjør at resten av oss føler oss en smule underkledde i sammenligning.

Og ikke nok med det, Zendaya er også en ivrig samfunnsdebattant. Hun benytter sin innflytelse til å snakke om alt fra kjønnslikestilling til raseproblematikk, og setter dermed en ny standard for hvordan offentlige personer kan og bør engasjere seg i viktige spørsmål.

Kort sagt, Zendaya har allerede satt et imponerende fotavtrykk i underholdningsbransjen og i samfunnsdebatten. Med en så sterk start er det nesten skremmende å tenke på hva hun kan oppnå i fremtiden. Hvis det en dag skulle bli laget en Disney-film om hennes eget liv, er det én ting som er sikkert: hun vil sannsynligvis insistere på å spille seg selv.

Skribent