jake gyllenhaal presumed innocent
Jake Gyllenhaal i Presumed Innocent. Photo courtesy of Apple. © 2024 All Rights Reserved.

Renate Reinsve og Jake Gyllenhaal i ny teaser for Presumed Innocent

Jake Gyllenhaal må i retten i den nye Apple TV+-serien Presumed Innocent med både norsk skuespiller og norsk regissør. 

De siste årene har Apple TV+ virkelig levert kvalitetsdrama med serier som SeveranceShrinkingTed LassoBlack Bird og Slow Horses. De prøver seg igjen med Presumed Innocent, en ny krim-drama med Jake Gyllenhaal og Norges Renate Reinsve.  

I denne historien, basert på Scott Turrows bestselger med samme navn, følger vi aktoren Rusty Sabich (Gyllenhaal) som  oppslukt av kjærlighet for kollegaen sin Carolyn (Reinsve). Denne affæren leder Rusty til rettssalen som hovedmistenkt da det viser seg at Carolyn har blitt myrdet. 

presumed innocent renate reinsve
Renate Reinsve i Presumed Innocent. Photo courtesy of Apple. © 2024 All Rights Reserved.

Kjenner du igjen historien? Den ble nemlig adaptert som film i 1990 med Harrison Ford i hovedrollen og regi av Alan J. Pakula. 

Teaseren for den nye serien er mørk, intens og mystisk, og gir en smakebit på spicy affære, rettssalsdrama og etterforskning.

Rollelisten inkluderer Ruth Negga, Lily Rabe, Peter Sarsgaard, Elizabeth Marvel, Bill Camp og O-T Fagbenle. 

Det er ikke bare en norsk skuespiller med på dette prosjektet. Norske Anne Sewitsky regisserer noen episoder, og står som ansvarlig produsent. Hun har tidligere regissert filmer som Sykt lykkelig, De nærmeste og Sonja. I tillegg noen episoder i serier som Black Mirror og Castle Rock.

presumed innocent jake gyllenhaal 2024
Jake Gyllenhaal i Presumed Innocent. Photo courtesy of Apple. © 2024 All Rights Reserved.

Siden hennes gjennombruddsrolle i Verdens verste menneske har mulighetene for Reinsve rent inn. Kun i 2024 er hun med i filmer som Håndtering av udødeA Different ManArmand, og selvfølgelig serien Presumed Innocent. Vi gleder oss til å se mer av henne de kommende årene.

Emmy-vinner David E. Kelley skriver Presumed Innocent, og er serieskaper med Matthew Tinker. J.J. Abrams, Jake Gyllenhaal, Anne Sewitsky og flere står som ansvarlige produsenter.

Presumed Innocent har premiere 12. juni på Apple TV+ og vil totalt ha åtte episoder. Se teaser nedenfor!