©Warner Bros. Discovery

Tre nye serier å se frem til våren 2024

Det er mange ting som ulmer for tiden, både i mediebildet og i hverdagslivet. Det er tider med mye uhygge, nedstemthet og mediestorm. Selv om vi ikke kan komme med svar eller løsninger, kan vi kanskje gi noe å distrahere hodet litt med, og noe å glede seg til innen film og TV. Her kan vi tipse om tre humorserier å prøve ut mot våren 2024

Else!

Else Kåss Furuseth kan ikke få nok av talkshow, spesielt ikke de hun får lage selv. Humordama med et hjerte av gull og vilje av stål er igjen tilbake med et flunkende nytt talkshow, enkelt tittelert Else! Etter å ha hatt abstinenser etter avslutningen på Kåss til kvelds kan Else Kåss melde at “Legen ga meg to valg: rehab eller nytt talkshow”. Og her ser vi at hun gledelig valgte talkshow, til folkets glede.

Som mange talkshow skal hun få besøk av kjente fjes i studio, men tross den vante formelen, har Kåss forhåpninger om å selvere både det uforutsigbare og det morsomme, og ikke minst gå inn på tyngre tematikk. Det er nok få talkshowsofaer hvor det er mer naturlig og trygt å sitte i og lange ut om lett og tungt. Alt skal være lov hos Else, “hjertedøra er åpen”. Det er nok ikke mer å si enn at det blir nok et velkoment tilskudd til talkshowsjangeren.

Else! har premiere 4. februar på Discovery+.

MILF of Norway

Jeg vet hva du tenker. MILF of Norway? Er dette en serie om hotte kjendismammaer som viser hvordan man er en skikkelig girlboss i moderne tider med slitsomme fulle kalendere fulle av familieliv, champagnedrikking og slitsomme slippfester? Neida, det er intet mindre enn et nasjonalromantisk, nei, nasjonalerotisk humordrama om midtlivskriser, nakenbilder og selvrealisering. Og bunader.

Mariann Hole spiller bunadspolitiets største mareritt (©Warner Bros. Discovery)

I hovedrollene finner vi Mariann Hole og Trond Fausa Aurvåg, som et ektepar i et forhold som føles mindre og mindre ekte, og mer som en rutine. Lene, som Mariann Hole spiller, mister på et tidspunkt jobben, og livet blir ikke enklere av den grunn. Men situasjonen endrer seg etter at hun i øyeblikkets impulsivitet legger ut et mer pikant bilde av seg selv, i bunad, på en nettside ved (det ikke copyrighthevdede) navnet InsideFans. Og jammen er ikke det gode folk mer enn interesserte i å både se og betale for slike nasjonalromantiske og erotiske bilder. 

Med dette nye sidegiget følger spenning, frihet, en følelse av å være begjært, og ikke minst en god sum med penger for bildene (og mer til? Hvor langt er Lene villig til å gå? Vi får se). Men det er ikke uten risiko naturlig nok, da ektemannen Lars, spilt av Fausa, ikke vet om dette, og muligens ikke synes mye om det, og i tillegg har deres tenåringssønn, Mons (spilt av Fridtjof Beer Roland), sine egne problemer å rutte med. Resultatet blir mørke og morsomme intriger rundt familielivet. Og kan det være at en blanding av tenåringssønn med tilgang til internett og en mor med en pikant nettporno-jobb kan få… noe problematiske konsekvenser? Det blir bare spekuleringer, det blir bare å følge med på serien.

MILF of Norway har premiere våren 2024 på Discovery+.

Null Stjerner

Noensinne vært på restaurant med én eller flere Michelin-stjerner? Nei? Vært på et hotell med mindre enn en halv stjerne på TripAdvisor? Vel, det er nettopp sistnevnte som er premisset til humorserien til Linn Skåber og Ine Jansen går ut på. Det er intet sted, ingen tjeneste, ingen form for service som ikke pent spør (les: maser) om tilbakemeldinger fra kunder og brukere på hvordan de kan bli bedre i sin service. Men tilbakemeldingene kommer med en pris, og noen betaler med lavere score. Men heldigvis er Linn og Ine her for å prøve ut de stedene med færrest stjerner, med de rareste anmeldelsene og de villeste historiene tilknyttet dem, så du slipper, men kan heller se på trygt hjemme fra din egen stue.

Ut på tur, aldri sur (eller vi får se…) (©Warner Bros. Discovery)

Engelske hoteller sammenliknet med fengsler, karneval i Colombia med den laveste underholdningsverdien folk har sett, og verdens minste voksmuseum med tilhold i Kirgisistan. Dette, og mer, er det vi blir servert i serien, og med en vilje og oppmuntrende holdning om at det kanskje er mer til ved disse stedene enn bare lave graderinger og klagende tilbakemeldinger. Kanskje de mest spennende opplevelsene finnes blant de vanskeligste hoteller, eller at de mest lidenskapelige menneskene arbeider på de minste museene? Bare pågangsmotet, nysgjerrigheten, og den vågale innstillingen til våre venninner kan finne ut for oss i Null Stjerner.

Null Stjerner har premiere våren 2024 på Discovery+.