Sjur Vatne Brean i filmen Nr 24 som Gunnar Sønsteby
Sjur Vatne Brean i filmen Nr 24 om Gunnar Sønsteby (SF Studios)

Nr. 24: Første teaser og bilder for filmen om Gunnar «Kjakan» Sønsteby

Se Sjur Vatne Brean i full drama og action i første teaser for kinofilmen Nr. 24.

I starten av oktober i fjor ble det kjent at Rådebank-stjerna Sjur Vatne Brean (23) skal spille krigshelten Gunnar «Kjakan» Sønsteby i biografifilmen Nr. 24. Mens Erik Hivju (76) tar på seg rollen som Sønsteby i en annen livsfase.

Gunnar Sønsteby er kjent som agent Nr. 24 og leder for Oslogjengen under andre verdenskrig. Filmen skal utforske krigsheltens liv både under og etter krigen, med fokus på hans innsats for frihet og demokrati.

Nr. 24 har kinopremiere 30. oktober 2024. Nå har vi fått en liten smakebit av Brean i hovedrollen via splitter ny teaser og bilder. Her får vi et ordentlig bilde av Gunnar Sønsteby i filmen med raske nervepirrende bilder fra krigen.

– Jeg er like gammel nå som Gunnar var under krigen, så til tider har det vært overveldende å leve meg inn i hva Gunnar ble stilt overfor. Innspillingen av Nr. 24 er utvilsomt det største jeg har vært med på. Det er en imponerende produksjon, og jeg føler jeg har fått være med på å lage noe helt spesielt for norske kinogjengere, sier Brean som nettopp har vært med på den populære og kritikerroste hybridserien Makta.

Nr. 24 er en storsatsing fra skaperne av Max Manus og Den 12. mann som vil skildre Sønstebys transformasjon fra revisorassistent til Gestapos mest ettersøkte mann. «Vi har fått en unik innsikt i den unge Gunnars ekstreme liv, noe som Sjur Vatne Brean virkelig klarer å formidle,» uttaler regissør John Andreas Andersen, kjent fra filmer som Nordsjøen og Skjelvet.

Nr 24 Sjur Vatne Brean
Første titt på den norske krigsfilmen Nr. 24 (SF Studios)

Det skal også fokuseres på agentens innsats etter krigen, der han snakket med ungdom om viktigheten av å kjempe for fred og demokratiske verdier.

Les mer om Nr. 24 her.