Eallogierdu – Tundraens voktere

Denne gangen bærer det opp til det frosne nord, hvor reinsdyrene flokker seg og man hører lyden av snøscootere i det fjerne. Her møter ekstrem kulde menneskelig varme i det samiske kjærlighetsdramaet «Eallogierdu – Tundraens Voktere». Med oss har vi regissør og manusforfatter Sara Margrethe Oskal og produsent Mona Johanne Hoel.

De forteller hjertelig om bakgrunnen for filmen, castingen, innspillingen og kjærlighetshistorien mellom de to hovedpersonene Máthe og Lena. Vi får også et innblikk i samisk kultur, kunst og hvor vanskelig det kan være å rives mellom familie, tradisjoner og reindrift.

Gjester:
Sara Margrethe Oskal og Mona Johanne Hoel
Produsent og programleder:
Thor Aaberg
Musikk:
Francesco Hygen Puddu
Lyd og teknikk:
Thor Aaberg
Podcastprodusent og skribent