©SkyShowtime

Taylor Sheridan-seriene: En oversikt

Lawmen: Bass Reeves, en ny originalserie produsert av David Oyelowo, laget for fjernsyn av produsent og serieskaper Chad Feehan, og produsert av Oscar-nominerte Taylor Sheridan, kan nå strømmes eksklusivt på SkyShowtime. Den mye omtalte serien i åtte episoder ble lagt ut på tjenesten 18. desember. Nye episoder legges ut for strømming hver uke i hele januar.

Lawmen: Bass Reeves følger reisen til Reeves (David Oyelowo) fra en tilværelse som slave til å bli en av de første svarte sheriffene vest for Mississippi. Til tross for at han arresterte over 3000 forbrytere i løpet av karrieren, tynget sheriffstjernen ham, og han slet med den moralske og spirituelle prisen familien hans måtte betale.

I rollene møter vi produsent og Emmy-nominerte David Oyelowo, som også ble nominert til en Golden Globe for denne rollen. I tillegg ser vi Lauren E. Banks, Demi Singleton, Forrest Goodluck, Emmy-vinneren Barry Pepper, Grantham Coleman, æres-Oscar-mottaker Donald Sutherland og Emmy-nominerte Dennis Quaid. Rollelisten omfatter også Shea Whigham og Garrett Hedlund i gjesteroller, samt Joaquina Kalukango, Lonnie Chavis, Tosin Morohunfola, Dale Dickey, Rob Morgan, Ryan O’Nan, Margot Bingham, Mo Brings Plenty, Justin Hurtt-Dunkley og Bill Dawes i tilbakevendende roller.

Lawmen: Bass Reeves er den nyeste av Sheridans serier som er tilgjengelige for strømming på SkyShowtime. Her er de andre: 1883, 1923, Mayor of Kingstown, Special Ops: Lioness, Tulsa King og Yellowstone.

Her er slik SkyShowtime beskriver de andre seriene i Taylor Sheridan-samlingen:

1883
1883, familien Duttons opprinnelseshistorie, følger familien idet de gir seg ut på reisen vestover gjennom Great Plains. Det er en sterk gjenfortelling av den vestlige ekspansjonen, og en intens studie av en familie som flykter fra fattigdom i jakt på en bedre fremtid i Amerikas forjettede land: Montana. Seriens rolleinnehavere er Oscar-nominerte Sam Elliott, Grammy-vinner Tim McGraw, Grammy-vinner Faith Hill, Oscar-vinner Billy Bob Thornton, Isabel May, LaMonica Garrett, Audie Rick, Marc Rissmann, Eric Nelsen og James Landry Hébert. Tom Hanks, Rita Wilson, Graham Greene og Billy Bob Thornton spiller i gjesteroller.

Tim McGraw som James og Audie Rick som John i 1883. (©SkyShowtime)

1923
Fra Oscar-nominerte Taylor Sheridan kommer 1923, som er neste kapittel av familien Duttons historie og oppfølgeren til den utrolig populære 1883. Oscar-nominerte Harrison Ford og Oscar-vinner Helen Mirren spiller hovedrollene i 1923, som tar for seg det tidlige 20. århundre da pandemier, historisk tørke og slutten av forbudstiden alle hjemsøker fjellene i vest og Dutton-familien som bor her. I første sesong spiller også Brandon Sklenar, Darren Mann, Michelle Randolph, James Badge Dale, Marley Shelton, Brian Geraghty, Aminah Nieves, Jerome Flynn og Julia Schlaepfer.

Helen Mirren as Cara Dutton of the Paramount+ series 1923. Photo Cr: Emerson Miller/Paramount+ © 2022 Viacom International Inc. All Rights Reserved.

Mayor of Kingstown
Mayor of Kingstown er laget av Oscar-nominerte Taylor Sheridan og Hugh Dillon, og følger den mektige McLusky-familien i Kingstown i Michigan, hvor fengselssystemet er den eneste industrien som går med solid overskudd. Med skuespillere som Oscar-nominerte Jeremy Renner og Oscar-vinner Dianne Wiest, tar serien opp temaer som institusjonell rasisme, korrupsjon og ulikhet, og gir et usminket innblikk i deres forsøk på å etablere orden og rettferdighet i en by som ikke har noen av delene.

Tobi Bamtefa som Deverin “Bunny” Washington og Jeremy Renner som Mike McLusky i Mayor of Kingstown. (©SkyShowtime)

Special Ops: Lioness
Special Ops: Lioness, inspirert av en virkelig amerikansk militæroperasjon, følger livet til Joe (Zoe Saldaña) idet hun prøver å balansere privatlivet og karrieren som spydspissen i CIAs krig mot terror. Lioness-programmet, under oppsyn av Kaitlyn Meade (Nicole Kidman) og Donald Westfield (Michael Kelly), verver en aggressiv marinesoldat ved navn Cruz (Laysla De Oliveira) til å jobbe undercover sammen med Joe blant de mektige aktørene innen statsterrorisme, i CIAs innsats for å forhindre det neste 9/11. Blant de medvirkende finner vi hovedrolleinnehaver og produsent Zoe Saldaña, Laysla De Oliveira, Emmy-nominerte Michael Kelly, Oscar-vinner Morgan Freeman samt Oscar-vinner og produsent Nicole Kidman.

Zoe Saldana som Joe i Lioness. (©SkyShowtime)

Tulsa King
Oscar-nominerte Taylor Sheridan står bak Tulsa King, hvor Oscar-nominerte Sylvester Stallone spiller New York-mafiasjefen Dwight «The General» Manfredi, som løslates fra fengselet etter 25 år og blir sendt rett i eksil av sjefen sin for å etablere en forretning i Tulsa i Oklahoma. Mens han i stadig større grad innser at mafiafamilien kanskje ikke har hans beste interesser i tankene, bygger Dwight sakte opp en bande av svært atypiske karakterer som hjelper ham med å etablere et nytt kriminelt imperium – på et sted som for ham like gjerne kunne vært en annen planet.

Jay Will som Tyson og Sylvester Stallone som Dwight «The General» Manfredi i Tulsa King. (©SkyShowtime)

Yellowstone
Yellowstone er et westerndrama med Oscar-vinner Kevin Costner, Wes Bentley, Luke Grimes, Kelly Reilly og Cole Hauser, for å nevne noen. Serien følger historien om familien Dutton, som kontrollerer den største sammenhengende kvegfarmen i USA. Midt oppi skiftende allianser, uløste drap, åpne sår og hardt opptjent respekt er ranchen i konstant konflikt med sine naboer – en ekspanderende by, et indianerreservat og nådeløse forretningsrivaliseringer. 

Kevin Costner som John Dutton i Yellowstone. (©SkyShowtime)
Skribent