©Netflix

Mizus hevntokt fortsetter i «Blue Eye Samurai» sesong 2

Netflix har annonsert at den anerkjente animeserien Blue Eye Samurai vil returnere med en spennende andre sesong. I hovedrollen ser vi igjen Mizu, fremstilt av Maya Erskine, hvis søken etter hevn tar henne på nye eventyr, denne gangen i London.

Advarsel: Denne saken inneholder spoilers fra sesong 1 av Blue Eye Samurai.

Serien, som utspiller seg i Edo-perioden i Japan, har fått anerkjennelse for sin autentiske og detaljerte fremstilling. «Da vi startet dette prosjektet, forpliktet vi oss til å bringe denne svært personlige historien til liv på den mest autentiske og vakre måten mulig,» forteller skaperne, eksekutivprodusentene og manusforfatterne Amber Noizumi og Michael Green.

Teamet bak serien, inkludert animatører, historikere, musikere, kampsporteksperter og stemmeskuespillere, har sammen skapt et verk som overgår forventningene. «Vi er takknemlige for hele teamet vårt, og for seerne fra hele verden som har vist slik lidenskap for Mizu og hennes vei mot hevn. Mizu har mye mer blod å spille,» uttrykker de.

Fra første sesong av Blue Eye Samurai. (©Netflix)

I sesong 1 avslutter vi med Mizu, en mester i sverdkunst med blandet av blandet rase (et tabu i Edo-perioden i Japan), på vei mot uutforskede farvann mot London for å finne sine to gjenstående potensielle fedre. Ett av hennes mål er allerede oppnådd – hun har drept Violet før sesongen begynte. Iren Abijah Fowler, spilt av Kenneth Branagh, forblir derimot låst under dekk som hennes fange. Hvorfor spares han? «Han har en funksjon, han er et kart til de andre,» forklarer Green.

Skaperteamet er spente på å utforske hva som venter Mizu i London i sesong 2. «Det ville være en interessant del av Mizus personlige reise å se hvordan europeere reagerer på henne,» sier Noizumi. «Hva ville hun tenke om vestlig kultur når hun plutselig er omgitt av den? Er de alle de monstrene hun tror de er?»

Noizumi og Green hadde allerede planlagt en ny sesong selv før kunngjøringen av sesong 2. «Vi håpet bare at nok folk ville se serien, slik at vi får muligheten til å lage den,» uttaler Green. «Det er eventyr å oppleve.»

I tillegg til Noizumi og Green, er Erwin Stoff utøvende produsent av Blue Eye Samurai, og Jane Wu er tilsynsregissør og produsent. Blue Spirit er animasjonsstudioet bak serien. Foruten Erskine i rollen som Mizu og Branagh som Abijah Fowler, inkluderer stemmegalleriet George Takei (Seki), Masi Oka (Ringo), Cary-Hiroyuki Tagawa (Swordmaker), Brenda Song (Akemi), Darren Barnet (Taigen) og Randall Park (Heiji Shindo). Blant de støttende stemmeskuespillerne finner vi Stephanie Hsu (Ise), Ming-Na Wen (Madame Kaji), Harry Shum Jr. (Takayoshi) og Mark Dacascos (Chiaki).

Kilde: Netflix TUDUM

Se traileren for den svært kritikerroste første sesongen her:

Skribent