(©HFP)

Oslo Film Festival 2023

15-16 desember 2023 på Sentralen (Gymsalen)

Etter fjorårets (utsolgte) suksess, arrangeres Oslo Filmfestival igjen på Sentralen. Her venter to dager fylt med lang- og kortfilmer fra indie-verdenen. 15. og 16. desember vil «Gymsalen» på Sentralen bli forvandlet til en koselig kinosal som inviterer publikum til å oppdage filmer fra indie-filmskapere fra mange ulike nasjonaliteter og bakgrunner.

Fra Island og Tyskland til Tyrkia og Colombia, består dette årets program av 15 internasjonale kort- og langfilmer og dokumentarer. Frisk, mangfoldig og flerkulturell, bringer Oslo Filmfestival 2023 perler fra uavhengig kino til hjertet av Norges hovedstad og fungerer som et møtepunkt for aspirerende filmskapere, filmelskere og profesjonelle fra filmbransjen. Animasjon, eksperimentelle musikkvideoer, drama og komedie blander seg sammen i en herlig mix og skaper en sammensetning av filmer som kan vekke følelser og inspirere til interessante diskusjoner.

Stillbilde fra Skewered av Nick Ray Rutter (©HFP)

Den første dagen inkluderer programmet The Melting Creatures (av regissør Diego Céspedes), som har blitt vist på Semaine de la Critique du Festival de Cannes, Toronto International Film Festival og på San Sebastian Film Festival, og Delphine Delogets kritikerroste langfilm All to Play For, som har blitt nominert på Cannes Filmfestival 2023 for Un Certain Regard-prisen og Gullkameraet.

Stillbilde fra filmen Cracks Will Come av  Daniel Mateo Vallejo (©HFP)

Den andre dagen åpner med Nathalie Bergers langdokumentar Chagrin Valley, som forteller historien om et amerikansk sykehjem og etterlater deg lengtende med et ønske om at filmen skulle vart enda lenger, og at du skulle fått enda mer tid med karakterene. Den har vunnet hovedprisen på Visions Du Reel 2023. Det korte programmet «Are we human? Or are we dancer?» inneholder vittige kortfilmer som Cracks Will Come av Daniel Mateo Vallejo som fokuserer på temaer som identitet og natur innenfor et miljø som ser ut til å undertrykke både hans legning og ambisjoner. Vi har også Nick Ray Rutters Skewered som utforsker diett og ideologi, maktforhold i relasjoner og forskjellige synspunkter på og innen livsstil.

Sjekk det detaljerte programmet og møt oss på Oslo Filmfestival 2023 på Sentralen (Gymsalen) den 15. og 16. desember. Les mer om de individuelle filmene.

Podcastprodusent og skribent