snipers at the Statue of Liberty torch
©A24

Alex Garlands «Civil War» får ny trailer

Den anerkjente regissøren Alex Garland er er snart tilbake med sin nye dystopiske action-thriller Civil War. A24 har nylig sluppet den første traileren til filmen, som utspiller seg i en nær fremtid i USA. Landet er rammet av en voldsom borgerkrig, der styrker fra Texas og California gjør fremstøt mot den amerikanske regjeringen.

Traileren avslører ikke for mange detaljer om handlingen, men den viser en liten gruppe som prøver å infiltrere et tungt bevoktet Washington D.C. Et av filmens hovedbudskap, «all empires fall», antyder at situasjonen definitivt er alvorlig for «the land of the free».

Civil War kan skilte med et stjernespekket ensemble, med skuespillere som Kirsten Dunst, Wagner Moura, Cailee Spaeny og Stephen McKinley Henderson. Nick Offerman spiller presidenten, og Sonoya Mizuno, en hyppig samarbeidspartner med Garland, er også med i filmen. Garland, kjent for verk som skrekkdramaet Men fra i fjor, samt Ex Machina, FX-serien Devs og filmatiseringen av Jeff VanderMeers Annihilation, er både forfatter og regissør for Civil War.

Filmen er ventet å ha premiere på kino den 26. april. For fans av Garlands tidligere arbeid, og de som er fascinert av dystopiske filmer, ser dette ut til å bli en gripende og tankevekkende filmopplevelse.

Skribent