Se teasertraileren etterlengtede «Masters of the Air»

Serien, som består av ni episoder, er eksekutivt produsert av Steven Spielberg, Tom Hanks og Gary Goetzman. John Orloff står for manuset. På den stjernespekkede rollelisten finner vi Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann, Rafferty Law, Barry Keoghan, Josiah Cross, Branden Cook og Ncuti Gatwa. Masters of the Air kommer til Apple TV+ den 26. januar. Da slippes de to første episodene, etterfulgt av et nytt avsnitt hver uke frem til 15. mars 2024.

Masters of the Air er basert på Donald L. Millers bok med samme navn, og manuset er skrevet av John Orloff. Serien følger mennene fra den 100. bombeflydivisjonen, også kjent som «The Bloody Hundredth», og deres farlige bombetokt over nazistenes Tyskland. De kjemper mot iskalde værforhold, oksygenmangel og ren frykt i kampene som finner sted godt over 7 600 meter over bakken.

Masters of the Air fremstiller det psykologiske og emosjonelle prisen som ble betalt av de unge mennene for å beseire Hitlers skrekkvelde. Noen ble skutt ned og tatt til fange, andre ble såret eller drept. Og noen hadde flaksen til å komme seg hjem. Uansett hvilken skjebne som møtte hver enkelt, var krigen en stor byrde for dem alle.

Masters of the Air er enorm både i skala og omfang og skildrer en unik og avgjørende del av verdenshistorien. Fra det idylliske landskapet i Sørøst-Englands byer til de ødeleggende tyske fangeleirene.

Bak serien står Apple Studios. Eksekutive produsenter er Spielberg gjennom Amblin Television, samt Hanks og Goetzman gjennom Playtone. Amblin Televisions Darryl Frank og Justin Falvey er eksekutive medprodusenter, sammen med Playtones Steven Shareshian. Manusforfatteren Orloff er også eksekutiv medprodusent, det samme er Graham Yost. Anna Boden, Ryan Fleck, Cary Joji Fukunaga, Dee Rees og Tim Van Patten står for regien.

Skribent