Hiroyuki Sanada i Shogun
©FX

Se den første traileren til «SHŌGUN» – en miniserie i 10 deler på Disney+

Disney+ har nylig gitt oss et første glimt av den kommende serien FX’s Shōgun, en serie som det knyttes store forventninger til og som vil bli vist globalt på Disney+ i Norge. Premieren er satt til februar 2024.

Shōgun er en ny TV-adaptasjon av James Clavells berømte roman, skapt av Rachel Kondo og Justin Marks. Denne ti episoders serien tar oss med til Japan i år 1600, en epoke på grensen til en omveltende borgerkrig. I seriens hovedrolle ser vi produsent Hiroyuki Sanada som «Lord Yoshii Toranaga», som kjemper for livet mens rivalene hans i Rådet av Regenter samler seg mot ham.

Når et mystisk europeisk skip strander i en nærliggende fiskerlandsby, fører den engelske sjømannen «John Blackthorne», spilt av Cosmo Jarvis, med seg hemmeligheter som kan vippe makten i Toranagas favør og ødelegge den formidable innflytelsen til Blackthornes egne fiender – jesuittprester og portugisiske handelsmenn. Skjebnene til Toranaga og Blackthorne flettes sammen gjennom deres tolk «Toda Mariko», spilt av Anna Sawai, en gåtefull kristen adelskvinne og den siste i en vanæret slekt. Mens hun tjener sin herre i dette spente politiske klimaet, må Mariko balansere sitt nye vennskap med Blackthorne, sin tro som har reddet henne, og pliktene til sin avdøde far.

Vi vil også få se et omfattende japansk skuespillerensemble, noe som er sjeldent i amerikanske produksjoner, inkludert Tadanobu Asano i rollen som «Kashigi Yabushige», en beryktet forræder og nær alliert av Toranaga; Hiroto Kanai som «Kashigi Omi», den unge lederen av fiskerlandsbyen hvor Blackthornes skip ble funnet; Takehiro Hira som «Ishido Kazunari», en mektig byråkrat og Toranagas hovedmotstander; Moeka Hoshi som «Usami Fuji», en enke som må finne ny mening i krigens kaos; Tokuma Nishioka som «Toda Hiromatsu», Toranagas lojale general og nærmeste venn; Shinnosuke Abe som «Toda Hirokatsu» («Buntaro»), Marikos sjalu ektemann; Yuki Kura som «Yoshii Nagakado», Toranagas standhaftige sønn; og Fumi Nikaido som «Ochiba no Kata», en mor til en arving som vil stoppe ved ingenting for å styrte Toranaga og fjerne hans trussel mot hennes sønns makt.

Shōgun er utviklet for TV av Rachel Kondo og Justin Marks, med Marks som leder for produksjonen og utøvende produsent. Andre utøvende produsenter inkluderer Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca og Kondo selv. Hiroyuki Sanada er også med som produsent. Serien er produsert av FX Productions.

Skribent