©Universal Pictures International

Scarlett Johansson

"One of the best things for a woman to hear is that she is sexy."

Scarlett Johansson, født 22. november 1984 i New York City, er en fremtredende skuespillerinne som har satt sitt preg på Hollywood med en imponerende filmografi og allsidig talent.

Johansson begynte sin skuespillerkarriere i en ung alder og vokste raskt til å bli en av bransjens mest ettertraktede stjerner. Hun fikk sitt store gjennombrudd som tenåring med filmen Lost in Translation fra 2003, der hun spilte mot Bill Murray. Hennes innsats i denne filmen ble belønnet med en Oscar-nominasjon og et gjennombrudd som en seriøs skuespillerinne.

En av de mest kjente rollene i Johanssons karriere var Natasha Romanoff, også kjent som Black Widow, i Marvel Cinematic Universe. Hun debuterte som Black Widow i Iron Man 2 i 2010 og har siden spilt karakteren i flere Marvel-filmer, som The Avengers og Captain America: The Winter Soldier. Hennes portrettering av Black Widow ga henne en dedikert fanbase og bidro til å definere henne som en av de mest ikoniske superheltene på lerretet.

Scarlett Johansson har vist sin allsidighet ved å spille i en rekke forskjellige sjangre, fra romantiske komedier som Lost in Translation til actionfilmer som Lucy og dramafilmer som Marriage Story. Hun har vist en bemerkelsesverdig evne til å tilpasse seg ulike roller og gi dybde til karakterene hun portretterer.

Hennes mangfoldige filmografi inkluderer også filmer som Vicky Cristina Barcelona, Her, og Jojo Rabbit, som har tjent henne anerkjennelse for sin evne til å ta på seg utfordrende og varierte roller.

Scarlett Johansson har også hatt gleden av å samarbeide med den anerkjente regissøren Wes Anderson i flere prosjekter, inkludert The Darjeeling Limited (2007), Fantastic Mr. Fox (2009), og Isle of Dogs (2018), der hun bidro med stemmeoversettelse. I 2023 spilte Scarlett Johansson også en av hovedrollene i Wes Andersons film Asteroid City, noe som ytterligere understreker hennes allsidighet og evne til å jobbe med noen av bransjens mest anerkjente filmskapere.

Utover sitt arbeid på lerretet har Scarlett Johansson vært en stemme for likestilling og kvinners rettigheter i underholdningsindustrien. Hun har stått opp for rettferdig lønn og muligheter for kvinnelige skuespillere og har brukt sin plattform til å fremme viktige samfunnsspørsmål.

Scarlett Johansson er uten tvil en av Hollywoods mest betydningsfulle skuespillerinner. Hennes talent, allsidighet og engasjement for både filmkunst og sosiale spørsmål har gjort henne til en ikonisk skikkelse i underholdningsindustrien, og hennes innflytelse vil fortsette å prege filmverdenen i mange år fremover.

Skribent