©Getty

Dave Filoni blir kreativ sjef for Star Wars-filmer og serier

Dave Filoni, velkjent for sitt arbeid med serier som Star Wars: The Clone Wars, Rebels, The Mandalorian, og Ahsoka, har nylig blitt forfremmet til kreativ leder hos Lucasfilm. Filoni, som ble utnevnt til visepresident i 2020, avslørte sin nye tittel i et intervju med Vanity Fair tidligere denne uken.

Filoni har vært en nøkkelfigur i utviklingen av samtlige live-action Star Wars-serier på Disney+, og han utvikler i disse dager en Star Wars-film som skal knytte sammen fortellingene fra TV-seriene. Nå tar han skrittet videre og får en mer omfattende rolle i utformingen av Star Wars-universets fremtid.

«I mine tidligere prosjekter ble jeg ofte involvert etter at de var godt i gang,» uttalte han. «Med denne nye stillingen er jeg involvert fra begynnelsen i stort sett alt som foregår. Fra vi skisserer fremtiden for våre nåværende prosjekter, er jeg med fra idefasen.»

Filoni poengterer at hans rolle ikke er å diktere, men å veilede. «Min oppgave er å bistå på tvers av galaksen, nesten som et medlem av Jedirådet,» sa han.

Star Wars planlegger gradvis sin tilbakekomst til kinolerretet, med flere TV-serier på tegnebrettet. Blant de kommende prosjektene finner vi Skeleton Crew, en «coming of age»-historie i stil med filmer som Goonies og E.T. utviklet av Jon Watts og Christopher Ford; The Acolyte, en spenningsfylt serie av Leslye Headland som fokuserer mer på Sith-ordenen; og sesong to av Tony Gilroys Andor. På filmfronten har James Mangold, Taika Waititi, Shawn Levy og Sharmeen Obaid-Chinoy prosjekter i forskjellige stadier, inkludert en film satt 25,000 år før den originale trilogien og en der Daisey Ridley er tilbake som Rey. Filoni overveier også en mulig sesong to av Ahsoka, med Rosario Dawson i rollen som den voksne Jedi-krigeren Ahsoka Tano.

«For å kunne yte best mulig bistand til filmskapere, var det viktig for meg å erfare dette selv,» forklarte Filoni. «Jeg kan også bidra med innsikt i utfordringene disse fortellingene medfører. Jeg føler meg bedre rustet til å bistå, ikke bare i historier om Jedi og Sith.»

Filoni har vært en del av Star Wars-universet siden han regisserte Clone Wars-filmen i 2008 og har jobbet tett med skaperen George Lucas i mange år. Kathleen Kennedy fortsetter som president for Lucasfilm, mens Carrie Beck leder utviklingsavdelingen. Filoni bidrar nå på et narrativt plan, mens Kennedy overvåker Lucasfilm og Beck integrerer nye filmskapere i prosjektene.

«Utallige timer har jeg brukt på å fortelle Star Wars-historier,» sa Filoni, og stoppet et øyeblikk for å rette på formuleringen. «Så der … Jeg uttrykte meg til og med som Yoda.»

Kilde: Variety

Skribent