©Warner Bros. Pictures

Anne Hathaway

"I think relationships are work, but love is a gift."

Anne Hathaway, født 12. november 1982 i Brooklyn, New York, er en anerkjent skuespillerinne med en imponerende filmografi. Hun har utmerket seg med sin allsidighet og evne til å påta seg ulike roller i flere kritikerroste filmer.

Hathaway begynte sin skuespillerkarriere som tenåring og gjorde raskt seg bemerket i bransjen. Hun oppnådde sitt store gjennombrudd med rollen som Mia Thermopolis i filmen The Princess Diaries fra 2001, en rolle som raskt gjorde henne til en av Hollywoods mest lovende unge talenter.

En av hennes mest minneverdige opptredener fant sted i musikalen Les Misérables fra 2012, der hun portretterte karakteren Fantine. Hathaways følelsesladede tolkning av sangen «I Dreamed a Dream» tjente henne en Oscar for beste kvinnelige birolle.

Hathaway har også spilt betydningsfulle roller i andre filmer, inkludert The Devil Wears Prada, The Dark Knight Rises, og Interstellar. Hun har vist sin evne til å tilpasse seg ulike sjangre og gi autentisitet til karakterene hun portretterer.

Utover sitt arbeid på lerretet har Anne Hathaway også engasjert seg i ulike veldedige formål og sosiale spørsmål. Hun har vært talsperson for organisasjoner som støtter likestilling og LGBTQ+-rettigheter og har brukt sin offentlige plattform til å fremme viktige saker.

Anne Hathaway er en av de mest talentfulle skuespillerinnene i dagens underholdningsindustri. Hennes karriere har vært preget av suksess og anerkjennelse, og hun fortsetter å imponere publikum med sin allsidighet og engasjement for både film og samfunn.

Skribent