©Warner Bros. Pictures

Ryan Gosling

"There's something messed up with my brain."

Ryan Gosling, født 12. november 1980 i Ontario, Canada, er en anerkjent skuespiller med en svært variert og allsidig filmografi. Han har markert seg med sin evne til å utforske ulike sjangre og roller i en rekke kritikerroste filmer.

Gosling startet sin karriere som barneskuespiller og arbeidet seg gradvis opp i underholdningsbransjen. Han fikk sitt gjennombrudd med rollen som Noah Calhoun i The Notebook fra 2004, en romantisk film som godt mottatt av publikum. Han har imidlertid vist seg å være mer enn bare en romantisk hovedrolleskuespiller.

Gosling har også samarbeidet med regissøren Damien Chazelle i filmen La La Land fra 2016, der han spilte hovedrollen som Sebastian. Hans skuespillerprestasjon og musikalske evner ble bemerket, og filmen vant flere priser, inkludert en Oscar for beste regissør til Damien Chazelle.

Ryan Gosling er kjent for sin allsidighet og evne til å tilpasse seg ulike karakterer og sjangre. Han har spilt i en rekke andre filmer, fra action-filmer som Drive og krimdramaer som Gangster Squad til romantiske komedier som Crazy, Stupid, Love. Han spilte til og med Ken i den satiriske og kritikerroste filmen Barbie i 2023 og var hovedrollen som Officer K sammen med Harrison Ford i den fantastiske science fiction-filmen Blade Runner 2049 fra 2017.

Hans mildt dagt varierte skuespillerkarriere har gjort ham til en av de mest ettertraktet skuespiller i bransjen. Utover skuespillerkarrieren har Ryan Gosling også utforsket musikk, og han har samarbeidet med ulike artister. Han er anerkjent for sitt engasjement og allsidighet innenfor underholdningsindustrien.

Skribent