Deadpool med pistol
©20th Century Fox

Ryan Reynolds

"I don't expect success. I prepare for it."

Ryan Reynolds, født den 23. oktober 1976 i Vancouver, Canada, er en skuespiller som har oppnådd stor suksess både i komedie, action og drama. Han har blitt et kjent navn i Hollywood, men hans vei til stjernestatus har vært alt annet enn enkel. Fra små roller i serier som Two Guys and a Girl til å være en del av ensembler i filmer som Van Wilder: Party Liaison og Smokin’ Aces, har Reynolds gradvis bygget seg opp en variert filmografi.

Men det var rollen som den rappkjefta og mildt sagt ubalanserte antihelten Deadpool i filmen med samme navn som virkelig satte ham på kartet. Med sin sylskarpe humor og skråblikk på superheltsjangeren fikk han både publikum og kritikere til å falle pladask. Og la oss ikke glemme hans evne til å bryte den fjerde veggen, noe som har blitt et varemerke for karakteren.

Reynolds har også en lang rekke andre filmer på CV-en. Han har spilt i romantiske komedier som The Proposal og Definitely, Maybe, i tillegg til mer alvorlige roller i filmer som Buried og Mississippi Grind. Han har også vært innom science fiction-sjangeren med familiefilmen The Adam Project på Netflix og den sprø i Free Guy, der han spiller en intetanende figur i et dataspill. Dette viser at han kan spille et bredt spekter av roller og at han ikke er redd for å ta noen sjanser i karrieren.

Reynolds er kjent for sin gode humor og har en vennlig «feide» med Hugh Jackman. De to har i flere år utvekslet humoristiske stikk mot hverandre på sosiale medier, noe som har underholdt fansen deres til det fulle. De to skal endelig møtes i Deadpool 3, der Hugh Jackman kommer tilbake i rollen som Wolverine.

Utenfor lerretet er Reynolds også kjent for sitt filantropiske arbeid og har benyttet sin plattform for å oppfordre folk til blant annet å bli organdonorer og å støtte ulike veldedighetsorganisasjoner. Reynolds er også aktiv i flere andre bedrifter, og har satt sitt navn på alt fra mobiltelefonmerker til gin.

Med en såpass allsidig karriere er det tydelig at Ryan Reynolds har mye å tilby som skuespiller og underholder. Enten han spiller en snakkende vaskebjørn i The Croods, pilot i 6 Underground, eller en familiemann i Definitely, Maybe, er det ingen tvil om at Reynolds har evnen til å bringe dybde og nyanser til sine karakterer.

Curiously, the best thing about a Deadpool photoshoot, is singing Dolly Parton songs full blast while heavily, HEAVILY armed. Unexpected.

-Ryan Reynolds (Twitter)
Skribent