Ramaskrik banner

Rekordstort Ramaskrik-program klart

En feiring av skrekk, nye talenter og norske klassikere.

Er du klar for Norges skumleste filmfest? Merk av datoene 19. – 22. oktober i kalenderen for den 13. utgaven av Ramaskrik filmfestival i Oppdal. Med over 30 spillefilmer, 18 kortfilmer, live podkaster og spennende møter med filmskapere, er dette året stort sett det mest ambisiøse programmet til nå.

Norsk grøss i søkelyset

Det blir en spesiell fokusering på norsk grøss 20 år etter Villmark skapte en renessanse for sjangeren i Norge. «Vi ønsker å speile den norske og internasjonale aktuelle skrekkfilmen, og har jobbet intensivt for å skape et sterkt og variert program», sier festivalsjef Morten Haagensen.

Festivalen utvider i år med to ekstra saler og setter i tillegg ekstra fokus på norsk grøss, med filmer som There’s Something in the Barn, som også blir festivalens offisielle åpningsfilm. Den norske filmen hadde nettopp en suksessrik verdenspremiere under Fantastic Fest i USA, og tar turen til Oppdal for sin norske debut.

Internasjonal bredde og unike samarbeid

Gjør deg klar for festivalfavoritter som Vermin fra Frankrike og Property fra Brasil, begge høyt anerkjente filmer fra Fantastic Fest i Austin. I tillegg blir det visning av Suitable Flesh, et avdødt prosjekt av Stuart Gordon som er fullført av Joe Lynch. Videre vil publikumsfavoritten We Are Zombies, som nylig vant prisen under Fantasia Film Festival i Canada, også vises.

I samarbeid med Film fra Sør vises tre titler på begge festivaler, inkludert den sjeldent viste japanske giallo-filmen Door fra 1988 og mongolske Aberrance, kjent for sitt unike filmspråk.

Horrorlegenden Mick Garris kommer til Norge

Men det stopper ikke der. Mick Garris, kjent for sine mange samarbeid med Stephen King, kommer til Norge for første gang. På Ramaskrik vil det vises to av hans filmer, inkludert hans debutfilm Critters 2 – The Main Course. Garris vil også ta del i en live utgave av podkasten Post Mortem.

Mick Garris

Noe for enhver skrekkgourmet

Om du er en erfaren skrekksjangerfan eller bare nysgjerrig, lover Ramaskrik et program som har noe for enhver. Fra ny norsk film som Dark Windows og Troll, til klassikere og samtaler med filmskapere som Pål Øie og Karin Julsrud, er dette årets sted for å dyrke din indre filmnerd.

Så hvis hjertet ditt banker litt ekstra for skrekkfilm, bør du absolutt ta turen til Oppdal denne oktober. Billetter er allerede i salg, så ikke gå glipp av muligheten til å ta del i dette unike filmuniverset!

Filmmagasinet går live!

Og som om alt dette ikke var nok, skal vi i Filmmagasinet være på plass for å ha vår aller første live-podcast. Her vil dere kunne se filmjournalistikk i praksis. høre om alle mulige skrekkfilmrelaterte temaet og møte en hemmelig gjest! Så sjekk programmet, møt opp og bli med i praten!

Skribent