Lady Jessica med tegn og bokstaver i ansiktet.
©Warner Bros.

Rebecca Ferguson

"Jag är en lövetannsbarn, jag är en överlevare."

Rebecca Ferguson, født 19. oktober 1983 i Stockholm, Sverige, har raskt etablert seg som en av dagens mest ettertraktede skuespillere. Hun vokste opp med en engelsk mor og en svensk far. Etter fullføring av musikkdramalinjen ved Adolf Fredriks Musikklasser, startet hun sin profesjonelle karriere innen film og TV i Sverige.

Hun fikk internasjonal anerkjennelse for sin rolle som Elizabeth Woodville i miniserien The White Queen i 2013, en rolle som også ga henne en Golden Globe-nominasjon. Men det var først med rollen som Ilsa Faust i Mission: Impossible – Rogue Nation at hun virkelig gjorde inntrykk på publikum. Hun har også spilt denne rollen i flere oppfølgere, inkludert den nyeste, Mission Impossible: Dead Reckoning Part One.

Fergusons talent er like mangfoldig som rollene hun har hatt. I The Greatest Showman spilte hun mot Hugh Jackman, og i Mike Flanagans Doctor Sleep, som var en oppfølger til The Shining, spilte hun lederen for en gruppe overnaturlige skapninger levde av barns livsenergi. Hun har også tatt steg inn i science fiction-verdenen med filmer som Life og den post-apokalyptiske Apple TV-serien Silo, som har fått svært gode kritikker.

Når vi snakker om science fiction, må vi også nevne hennes rolle som Lady Jessica i Denis Villeneuves mye omtalte filmatisering av Frank Herberts Dune. Denne filmen, som er den første i en planlagt trilogi, kom ut i 2021 og regnes av mange som en av de beste innenfor science fiction-sjangeren.

Rebecca Ferguson er stadig å se i nye og spennende prosjekter. Med et bredt spekter av roller og en evne til å fange publikums interesse, er det sikkert at vi vil se mer av henne i tiden som kommer.

Skribent