©Sony Pictures Releasing

Will Smith

Skuespiller, rapper og... slapper?

Fra de fargerike dagene som The Fresh Prince of Bel-Air til hjerteskjærende dramatikk i The Pursuit of Happyness, har Will Smith levert ikoniske øyeblikk i film og TV. Ingen kan vel glemme da han reddet verden fra romvesener i Independence Day, eller den gangen han trådte inn i ringen som selveste Muhammad Ali i Ali. Det er klart at denne mannen kan bære mange hatter, noen litt mer overraskende enn andre.

Mens vi har fulgt Smith gjennom en rekke eventyr—fra hans forsøk på å bekjempe (flere) romvesener i Men in Black til hans rolle som detektiv i I, Robot og spennende jakt på kjeltringer i Bad Boys—har hans evner alltid strukket seg over en bred palett. Og etterhvert som han ble eldre, har rollene blitt visere og mer kompliserte.

Men i 2022 tok Smith på seg en ny og uventet rolle: hovedpersonen i Oscars’ mest omtalte øyeblikk. Skuespilleren, som vant en velfortjent Oscar for sitt arbeid i King Richard, tok til scenen i en… la oss si, mindre prisverdig opptreden. For en som har spilt så mange roller, var denne siste en ganske sjokkerende tilføyelse til filmografien. Kanskje en idé til oppfølgeren av Ali? Tittel: Slap.

Uansett hvor man står i debatten, er det ingen tvil om at Smiths handlinger har skapt en uutslettelig skrift i filmhistoriebøkene—ikke bare i Hollywood, men også innen popkulturen generelt. Han har uttrykt anger for hendelsen, og hans fremtidige opptredener vil utvilsomt bli sett gjennom en annen linse.

Så hva blir det neste kapittelet i Will Smiths allerede karriere? Med en 10-års utestengelse fra Oscar-gallaene og en rekke filmprosjekter på vent, er det vanskelig å si. Men vi kan forvente at Smith, med sin unike blanding av talent og kontrovers, nok en gang vil fange vår oppmerksomhet. Spørsmålet er bare: På hvilken scene vil han gjøre det neste?

Skribent